Fii şi tu voluntar!

Cum pot să devin voluntar?

Convingerea noastră este că fiecare dintre noi avem abilităţi şi talente de împărtăşit. Pentru a vă alătura echipei noastre de voluntari, vă rugăm să contactaţi departamentul de voluntariat prin intermediul formularului online (aici) sau să contactaţi direct cel mai apropiat proiect pe care Centrul Diecezan Caritas Iaşi îl desfăşoară.

Care sunt sarcinile propuse?

Pe teren, nevoile sunt numeroase şi domeniile de luptă împotriva excluderii şi sărăciei variază: vârstnici, persoane imobilizate la domiciliu, persoane cu dizabilităţi, tineri, copii, familii sarace etc. Ascultarea este esenţială pentru un loc de primire sau pentru un grup de suport, de asemenea, schimbul de cunoştinţe este o oportunitate pentru relaţii de ajutor fructuoase. De fapt, toate experienţele sunt binevenite; iată cum puteţi să vă implicaţi în direcţia aleasă de dumneavoastră!

Cât de des ar trebui să fac voluntariat?

Timpul este valoros pentru tine. La fel este şi pentru noi. Aceasta este principala "bogăţie" a reţelei Caritas: timpul disponibil pentru întâlnirea cu celălalt, ascultarea şi sprijinul persoanelor în dificultate. Câteva ore seara sau la sfârşit de săptămână, o jumătate de zi în timpul săptămânii, câteva ore între două locuri de muncă, orice fel de implicare e importantă: câteva ore pentru a ajuta un copil la şcoală sau pentru a discuta la un ceai cu o persoană aflată în dificultate. Tipurile de activităţi sunt atât de numeroase şi variate astfel încât vă vom putea propune una care se potriveşte cu disponibilitatea dumneavoastră.

Voi fi supravegheat? Voi primi formare?

Nici un voluntar nu este singur, acţiunea de voluntariat e un demers trăit în echipă. La înscriere veţi fi direcţionat şi vă vom propune o activitate care se potriveşte opţiunilor şi competenţelor dumneavoastră. De asemenea, vă vor fi propuse diverse tipuri de formare internă. Veţi semna un contract de voluntariat conform Legii nr 195/2001.

Adresă

Str Sărărie 134, Iaşi, jud Iaşi, România