• + Eveniment: Caritabil
  • + Anual: Da
  • + Implicare: Voluntar

„Un milion de stele” reprezintă un eveniment cu tradiție în alte țări ale lumii, în România fiind organizat pentru prima dată de asociația „Centrul Diecezan Caritas Iași” in anul 2007. În fiecare an campania este organizată având o temă specifică, obiectivele acesteia fiind de promovare a solidarității dintre oameni și de manifestare a dorinței acestora pentru consolidarea unei societăți incluzive și drepte.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza membrii comunității pentru a-și manifesta  solidaritatea față de cei nevoiași. Fondurile obținute în cadrul acestei campanii vor fi direcționate pentru asigurarea îngrijirii socio-medicale pentru 1523 de persoane vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu, din 15 localități din regiunea Moldovei.

În timpul evenimentului, în semn simbolic, se aprind lumânări, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o declarație de solidaritate din partea participanților sau o persoană aflată în nevoie.

Pr. Egidiu Condac