#raspundemcusuflet vârstnicilor din localitățile Iași, Oțeleni, Iugani, Hălăucești, Doljești,Fărăoani, Valea-Mare (Jud.Bacau)! 👵👴

100 de persoane vârstnice din comunitatile Iași, Oțeleni, Iugani, Hălăucești, Doljești,Fărăoani, Valea-Mare (Jud.Bacău) beneficiază incepand cu luna august  de ajutor material, medical, practic si emoțional prin Fondul pentru Vârstnici.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iasi se implică în viața seniorilor prin vizite la domiciliu, consultații medicale, ateliere intergeneraționale de gătit sau de grădinărit. Aceste intervenții alină singurătatea seniorilor și vor încuraja interacțiunea dintre generații.

În luna August, tinerii beneficiari din cadrul Centrului de tip familial Sf.Iosif Iași, au efectuat deplasări în Centrele de Ingrijire la Domiciliu a Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, din diferite locații din N-E Moldovei, unde au desfășurat activități de socializare însoțite de: sprijin în realizarea activităților de bază zilnice ale persoanelor vârstnice (hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare, comunicare, asistare la schimbarea bandajelor, îngrijirea rănilor ușoare, masaj, igienizarea spațiului de locuit); sprijin pentru realizarea activităților instrumentale ale vieții zilnice (efectuarea de cumpărături, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, activități de administrare și gestionare a bunurilor, acompaniere și socializare, povestirea experiențelor de viață).

Proiectul este susținut de @Fundația Regală Margareta a României.

 

#fondulpentruvârstnici
#SMS8844SINGUR
#telefonulvârstnicului
#Îngrijire la domiciliu – Caritas

 

 

Ernestine Tiba Coordonator proiect

ASOCIAȚIA CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI
Iași, România, Str. Sărărie, Nr.134, cod.700116
Telefon: 0770 321 743
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
https://caritas-iasi.ro/

 

Fondul pentru vârstnici – Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României susține proiectul  V.V.I.S - Vârstnici. Voluntariat. Îmbătrânire activă. Schimburi intergeneraționale.al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, prin finațare din Fondul pentru Vârstnici. Proiectul are ca scop faciltarea contactului și a comunicării între generații, prin implicarea generațiilor tinere în viața socială a seniorilor, fiind implementat pe durata a 12 luni.

 

Donează în Lei pentru refugiații din Ucraina Donează în Euro pentru refugiații din Ucraina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

BRD – LEI :

 Denumire: Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi

Iasi, str, Sararie 134

Cod fiscal: 4488681

Cont in Lei: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iasi,

Adresa bancii: Iasi, str. Anastasie Panu 1B-2A, jud. Iasi

COD SWIFT: BRDEROBU

 


 BRD – EUR:

 Denumire: Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi

Iasi, str, Sararie 134

Cod fiscal: 4488681

Cont in Eur: RO94 BRDE 240S V068 8896 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iasi

Adresa bancii: Iasi, str. Anastasie Panu 1B-2A, jud. Iasi

COD SWIFT: BRDEROBU

 


 BCR – LEI:

 Denumire: Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi

Iasi, str, Sararie 134

Cod fiscal: 4488681

Cont in Lei: RO09 RNCB 0175 0336 1918 0001, deschis la BCR Sucursala Iasi

Adresa bancii: Iasi, Str. Palat nr. 11, jud. Iasi

COD SWIFT: RNCBROBU


 BCR – EUR:

 Denumire: Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi

Iasi, str, Sararie 134

Cod fiscal: 4488681

Cont in Eur: RO52 RNCB 0175 0336 1918 0003, deschis la BCR Sucursala Iasi

Adresa bancii: Iasi, Str. Palat nr. 11, jud. Iasi

COD SWIFT: RNCBROBU

 

Corigendum: Lista proiecte admise la finanțare. Concurs planuri de afaceri 2, 25.07.2022
 
 

 

 

 

 

 

Lista proiecte admise la finantare

Concurs de planuri de afaceri 2

 

11.07.2022

 


 

 

 

 

 

Publicare rezultate etapa 1 ACCEPT 139987_001

 

 

 

Programare etapa 2- interviuri planuri afaceri ACCEPT 139987_001

 

 

 

 

 

 

 Anunț Important

 

În atenția persoanelor din Muncipiul Huși, care doresc să depună planuri de afaceri în cadrul proiectului ACCEPT – Acțiuni concrete în comunitate, educație pentru toți”.

Având în vedere numărul mic de proiecte eligibile depuse în etapa a II a, a  Concursului de planuri de afaceri, vă anunțăm că s-a prelungit perioada de depunere a planurilor de afaceri până la data de 27.06.2022, ora 16.00.

 Mai jos gasiți calendarul Concursului de Planuri de afaceri.

 

 

CALENDAR CONCURS PLANURI DE AFACERI PROIECT 

ETAPA 2 – selecție 5 planuri de afaceri

- ACCEPT – Acțiuni concrete în comunitate, educație pentru toți –

MAI-IULIE 2022

 

 

ETAPA

DATA/PERIOADA

DEPUNERE APLICAȚII

6 mai 2022 –27 iunie 2022 ora 16.00 este data maxima pana la care dosarul trebuie sa ajunga la de Asociatia Centrul Diecezan Caritas Huși din str Corni nr 79. Dosarele care ajung dupa aceasta data/ora vor fi respinse pentru nerespectarea datei/orei limite.

EVALUAREA PROIECTELOR DEPUSE

28.06.2022 – 04.07.2022

PUBLICARE LISTĂ REZULTATE FAZA 1

05.07.2022

SUSȚINEREA INTERVIURILOR

07.07.2022

PUBLICARE LISTĂ REZULTATE  -Punctaj Etapa 1+ punctaj interviu

11.07.2022

DEPUNERE CONTESTAȚII

12.07.2022 –ora 16.00

EVALUAREA CONTESTAȚIILOR DEPUSE

13.07.2022

PUBLICAREA RĂSPUNSURILOR LA CONTESTAȚII

14.07.2022,  după ora 16.00

PUBLICARE LISTĂ FINALĂ EVALUARE ȘI SELECȚIE

15.07.2022

TRANSMITEREA DOCUMENTELOR NECESARE ÎN VEDEREA SEMNĂRII CONTRACTELOR DE SUBVENȚIE

18.07.2022 –29.07.2022

SEMNAREA CONTRACTELOR DE SUBVENȚIE

01.08.2022-12.08.2022

 

La concursul de planuri de afaceri pot participa atat absolventii cursului Competente Antreprenoriale derulat in cadrul proiectului, cat si alte persoane din Municipiul Husi, jud Vaslui (care sunt inscrise in cadrul proiectului si indeplinesc criteriile de eligibilitate).

 

Data:

09.06.2022

 

 

Manager proiect

Mariana Ursan

   O forma utila de a ilustra conflictul de ambivalenta este prin metafora balantei sau a leaganului (Janis si Mann, 1977). Persoanele experimenteaza motivatii opuse in care exista atatea avantaje cate costuri in ambele parti ale conflictului. (Sa fii constient ca aceasta nu este o explicatie pentru comportamentele adictive, ci o apropiere descriptiva pe care o consideram utila). Exista doua tipuri de greutate in ambele parti ale balantei. Una se refera la beneficiile percepute in urma unui curs particular de actiune (cum ar fi sa bea in continuare). Cealalta se refera la costurile percepute sau dezavantajele unui curs de actiune alternativ (cum ar fi sa renunte la bautura). Un alt aspect al acestei balante este conflictul de apropiere – evitare: pe masura ce greutatea incepe sa cedeze in unul din locuri, persoana tinde sa se resitueze in (si sa schimbe greutatea) locul opus.

  

O alta forma de a ilustra aceasta este prin intermediul “fisei balantei decizionale” care se poate utiliza pentru a specifica ce percepe persoana ca beneficiu si ce percepe ca fiind cost, asociate unui comportament determinat (vezi, Orford, 1985). Un exemplu este cel aratat in tabelul alaturat, in legatura cu consumul de alcool. Dupa cum putem observa aici, balanta decizionala (si naturaletea ambivalentei unei persoane) poate fi destul de complexa si sa cuprinda o serie de pro si contra pentru fiecare dintre optiunile existente la aceasta persoana. Este important de subliniat ca persoana poate experimenta ambivalenta indiferent de optiunea favorita.. Daca cineva se mentine abstinent, de exemplu, cateodata se simte ambivalent in legatura cu starea mentionata – vor exista costuri si beneficii asociate cu aceasta stare – . Astfel de persoana, si daca este si daca nu este constienta, are asteptari particulare asupra carora apar efectele pozitive si negative ale unei alegeri alternative (de ex. bautura) si de asemenea se va simti probabil ambivalent asupra optiunii sale. Forma in care aceste forte opuse se echilibreaza intr-un anumit punct, determina daca persoana se va lasa sau va renunta. Asteptarile indicate in tabel sunt cele ale pacientului, si terapeutul poate analiza in detaliu, la alegere, validitatea vreuneia dintre ele. Balanta decizionala poate fi folosita cu interviul motivational pentru a aprofunda aeasta stare de ambivalenta, pentru a clarifica factorii motivationali opusi, si pentru a stimula persoana spre schimbare.

 

Un pericol serios intr-un model de acest tip este cel de simplificare excesiva. Nu vrem sa spunem ca pacientii sunt mereu cunoscatori constienti ai procesului balantei decizionale, dar ca atunci cand sunt constienti asupra unui lucru vor actiona ca si contabili inaintea deciziilor rationale. Elementele acestei balante, spre deosebire de bilantul unei firme, nu se rezuma la o forma simpla. Valoarea fiecarui item poate varia de-a lungul timpului. Elementele listei se grupeaza in sine, si o schimbare a unuia dintre ele inseamna schimbare si pentru rest. Aproape prin definitie, balanta decizionala a unui pacient este plina de contradictii: “Stiu ca imi face rau dar am nevoie de el”. Atat pentru pacient cat si pentru terapeut, ambivalenta poate fi confuza, frustranta si dificil de inteles.

 

Este important sa insistam in ciuda acestor obstacole, ambivalenta fiind adeseori nucleul problemei. Terapia acestor aspecte solicita o cantitate de rabdare si toleranta considerabila cu privire la ambiguitate. De asemenea este de ajutor un respect profund pentru pacienti,  ca si o “dragoste pentru joc” in sine – o fascinatie pentru fiecare persoana noua si situatie noua.

 

Continuarea modului de a bea

Schimbarea modului de a bea

Beneficii

Costuri

Beneficii

Costuri

Ma ajuta sa ma relaxez

As putea sa-mi pierd casnicia

Casnicie mai fericita   

Nu stiu ce va fi cu prietenii mei

Imi place

Este un exemplu prost pentru copiii mei

Mai mult timp pentru familia mea

Nu voi mai avea nici un mod de a ma relaxa

 

Imi afecteaza sanatatea

Ma simt mai bine

 

 

Cheltui enorm de multi bani

Imi rezolv problemele economice

 

 

Imi afecteaza creierul

 

 

 

As putea s-mi pierd serviciul

 

 

 

Imi pierd timpul si viata

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografie:

 

Dr. Gabriel Cicu, Introducere în interviul motivațional.