Părintele Mihai Budău a fost director executiv al Caritasului diecezan Iaşi între 2002-2008. A intrat în conducerea organizaţiei odată cu preluarea ei de către părintele Egidiu. Împreună au încercat să imprime un nou suflu şi o nouă direcţie activităţii Caritas. Părintele Mihai a intrat în această echipă cu elanul specific vârstei. Dar elanul nu este singurul atu al său. Alegerea şi numirea sa a fost motivată de o bogată experienţă în parohiile unde a activat ca vicar, mai întâi la Tămăşeni iar apoi în Piatra Neamt parohia „Sfânta Tereza a pruncului Isus” unde a răspuns şi de filiala Caritas. Toate aceste activităţi l-au recomandat în faţa autorităţilor bisericeşti pentru promovarea într-o funcţie atât de importantă. Aportul său în gestionarea problemelor curente ale organizaţiei noastre a devenit şi mai vizibil ca o consecinţă a implicării părintelui Egidiu în conducerea Caritasului naţional. Părintele Mihai a avut o responsabilitate specială la nivel diecezan în legătură cu pastoraţia bolnavilor.