(0 voturi)

Centrul Diecezan Caritas Iași, prin programul Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco", implementează, în perioada 1 iunie 2017 - 31 mai 2019, Proiectul DARE, un proiect de intervenție integrată, destinat copiilor din medii defavorizate.

(1 Vot)

Vineri, 8 septembrie 2017, Centrul de Resurse pentru Familii, program social din cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii, al Centrului Diecezan Caritas Iași, a invitat 25 de copii cu vârste cuprinse între 5-13 ani, împreună cu părinții, la o nouă activitate de petrecere a timpului liber, însă de această dată cu scopul oferirii de ghiozdane echipate complet cu rechizitele necesare începerii unui nou an școlar.

În momentul în care școlile sunt din nou pregătite să-și deschidă porțile, imaginile care ne vin în minte au în prim-plan copii emoționați, uniforme atent călcate, buchete de flori și ghiozdane colorate, copii ce merg de mână cu părinții spre „careul” în care cadrele didactice oferă celor mici o parte din gândurile și urările lor.
       Însă, de cele mai multe ori, în spatele acestui tablou stă un munte de agitație, stres, rugăminți solemne adresate părinților și promisiuni de „voi învăța mai bine anul acesta, te rog cumpără-mi ghiozdanul cu personajul preferat” și poate, cel mai important, o serie de lipsuri materiale pe care adulții nu le pot explica și nu le pot adresa ochilor ce îi privesc cu atenție din spatele unor rechizite uneori prea costisitoare.
        Fiind conștinenți că, pentru familiile beneficiare ale Centrului de Resurse pentru Familii, începerea anului școlar reprezintă, pe lângă bucurie și emoție, și un factor de stres provocat de lipsurile materiale existente, am ales ca, împreună cu finanțatorul nostru, S.C. Conex Distribution S.A., să oferim pe de o parte părinților sprijinul necesar în procesul achiziționării rechizitelor, iar, pe de altă parte, să dăm copiilor un imbold spre un bun traseu educațional în noul an școlar.
      Astfel, 10 familii au fost selectate pe criterii de implicare și asumare cu privire la activitățile derulate în cadrul Centrului de Resurse pentru Familii, iar 25 de copii au primit cu entuziasm ghiozdanele colorate și echipate cu migală cu rechizitele necesare, în funcție de nivelul educațional și nevoile fiecăruia.  Personajele preferate nu au lipsit de pe ghiozdanele micuților, penarele, caietele, stilourile, acuarelele, blocurile de desen ori alte materiale au așteptat liniștite „la rând” pentru a fi parte din întregul proces, totul spre bucuria copiilor care deschideau cu interes și nerăbdare fiecare fermoar.
       Îi mulțumim pe această cale finanțatorului nostru pentru că ne-a sprijinit în demersul propus, având încredere că împreună putem interveni în cadrul familiilor ce necesită suport moral, emoțional, material.

Intitulată sugestiv „De la familii pentru familii”, campania finanțată de către S.C. Conex Distribution S.A., în perioada septembrie – decembrie 2017, are ca scop principal dezvoltarea unui program de integrare socială bazat pe consiliere și suport, viață activă, implicare în propria familie și în comunitate și dezvoltarea abilităților de viață pentru membrii familiilor beneficiare, cât și pentru voluntarii Centrului, prin oferirea de sprijin necesar și activități specifice.

Mihăilă Ioana,

coordonator/asistent social Centrul de Resurse pentru Familii

(0 voturi)

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, prin intermediul Centrului de Resurse pentru Familii, program integrat în cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii, cu sprijinul S.C. Conex Distribution S.A., derulează în perioada septembrie – decembrie 2017 un nou proiect ce vine în sprijinul familiilor defavorizate aflate în situații de risc, proiect intitulat sugestiv „De la familii pentru familii ce are ca grup țintă 30 de familii beneficiare și membrii acestora, dar și 10 voluntari ce s-au evidențiat prin implicare constantă..

Scopul principal îl reprezintă dezvoltarea unui program de integrare socială bazat pe suport și consiliere, viață activă, implicare în propria familie și în comunitate și dezvoltarea abilităților de viață pentru membrii familiilor beneficiare, cât și pentru voluntarii centrului, prin oferirea de activități specifice.

Cu finanțarea venită din partea S.C. Conex Distribution S.A., în cadrul proiectului „De la familii pentru familii” se va interveni în rândul beneficiarilor prin realizarea de grupuri de suport, dezvoltând totodată servicii de sprijin și consiliere psihologică acolo unde este cazul, ei fiind mai apoi sprijiniți atât cu echipamente școlare dedicate copiilor, dar și cu produse de igienă personală ori pachete alimentare. Pe de altă parte, voluntarii noștri își vor putea dezvolta abilitățile de implicare în viața comunității prin participarea la un antrenant team-building în vederea motivării acestora spre continuă dezvoltare.

Dorind să dezvoltăm de asemenea și oportunitățile copiilor și tinerilor cu privire la schimbarea perspectivelor asupra viitorului, S.C. Conex Distribution S.A. ne va facilita accesul în cadrul companiei lor, interacționând cu angajații pe diferite nivele ierarhice în spiritului oferirii de exemplu pozitiv cu privire la implicarea și asumarea în viața socială.

Mai multe informaţii privind această activitate puteţi obţine la telefon 0729550018, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoană de contact: Mihăilă Ioana, coordonator Centrul de Resurse pentru Familii.

(0 voturi)

În perioada 1-3 septembrie 2017, personalul Centrului Diecezan Caritas Iași a avut bucuria de a participa la o sesiune de formare pentru specialiști dar și câteva zile de recreere  într-un cadru deosebit, cu sprijinul Familiei Ioan și Elena Zaremba, la Voievodeasa, județul Suceava.