(0 voturi)

Sâmbătă, 20 octombrie 2018, în satul Cozmești din comuna Stolniceni-Prăjescu, s-a desfășurat, începând cu ora 10.00, prima acțiune de ecologizare din cadrul proiectului ACTIV-Acțiuni Comunitare pentru Toți-Incluziune pentru Viitor, subactivitatea 10.1, „ Acțiuni de implicare activă și voluntariat ale membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea". Ceea ce s-a urmărit în cadrul acestei acțiuni a fost dezvoltarea în rândul membrilor comunității a capacității de a relaționa cu mediul şi de a identifica problemele pentru protejarea mediului înconjurător, dar şi sensibilizarea actorilor locali cu privire la conceptul de dezvoltare durabilă!

Antrenarea şi participarea întregii comunități a fost punctul forte al acestei activități. Îi felicităm pe cei aproximativ 100 de participanți (Centrul Diecezan Caritas Iași, Primăria comunei Stolniceni-Prăjescu, Asociația „Gipsy Eye”, colectivul de cadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale Cozmeşti și a Grădiniței Cozmești, elevii, părinții, voluntarii) pentru aportul adus.

Le mulțumim tuturor celor care au participat şi s-au implicat ACTIV, dezvoltând motivația pentru cunoaşterea, ocrotirea şi conservarea mediului natural.

Proiectul ACTIV-Acțiuni Comunitare pentru Toți-Incluziune pentru Viitor, cod proiect POCU/140/4/2/115059, care se desfășoară în perioada 12.02.2018-11.02.2021, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează pe o perioadă de 36 de luni.

Mai multe informaţii privind acest proiect puteţi obţine la telefon: 0232-210085; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoană de contact: Mariana Ursan, manager proiect.

Luiza Boboc, responsabil organizare evenimente

(0 voturi)

Centrul Diecezan Caritas Iași prin intermediul proiectului D.A.R.E., proiect impelementat de către Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, în colaborare cu Caritas Austria, organizează două zile de formare pentru specialiștii din domeniul social si pentru parinti.

(0 voturi)

Pe parcursul lunii octombrie 2018, Centrul Diecezan Caritas Iași în calitate de Solicitant în colaborare cu partenerii de proiect - Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești, județul Suceava organizează prima campanie „Luna Mediului” - acțiune anuală de plantare copaci în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, județul Suceava.

Campania „Luna Mediului” din cadrul proiectului “AMIC - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate” face parte dintr-o serie de 12 acțiuni de implicare activă și voluntariat (ecologizare, plantare de copaci și manifestări sportive) și are ca scop angrenarea grupului țintă în acțiuni de voluntariat spre rezolvarea problemelor sociale și de mediu cu care se confruntă localitatea lor.

Cu ocazia acestei campanii vom planta un total de 1000 de puieți (Hibiscus și Thuja Golden Globe), locurile vizate pentru acest an fiind școlile incluse în comunitățile marginalizate din cadrul proiectului.

Prima zi de plantare va avea loc vineri, 12 octombrie începând cu ora 11.00 la Școala Arghira și la Școala Gimnazială Preutești urmând ca pe 30 octombrie să demarăm acțiunea la Școala Basarabi, comuna Preutești, județul Suceava. Astfel, alături de elevi, părinți, voluntari și oricine va dori să se implice activ, ne pregătim să îmbinăm utilul cu plăcutul pentru binele comunității Preutești.

Obiective campanii mediu și ecologizare:

·      Dezvoltarea  capacității de a relaționa cu mediul, de a identifica problemele cu care se confruntă comunitatea și de a enunța soluții de intervenție în vederea protejării mediului înconjurator;

·      Curățenia și amenajarea spațiului verde din jurul casei, a școlii, a comunității;

·      Educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului, prin implicarea activă în acest program;

·      Părinții să-și învețe copiii să acționeze cu respect față de mediu;

·      Copiii să-și învețe părinții să iubească și să protejeze natura;

·      Crearea unei mişcări locale - puterea exemplului pentru alte localități.

De asemenea, prin organizarea acestor campanii  ne propunem dezvoltarea motivației locuitorilor comunei Preutești pentru a cunoaște, ocroti și conserva mediul natural și totodata sensibilizarea actorilor locali cu privire la conceptul de dezvoltare durabilă.

Acțiunile de plantare copaci sunt definite ca evenimente de implicare a comunității, dezvoltate în activități de voluntariat pe durata celor 36 de luni de implementare a proiectului și se vor desfășura în zonele stabilite de către Primaria comunei Preutești.

Vor fi câte 2 acțiuni pe an conform calendarului anual de plantări (toamna şi primăvara) iar pentru fiecare activitate vor fi implicate minim 700 de persoane: membrii ai comunității, angajatori locali, actori locali  reprezentativi, personalul implicat în implementarea proiectului. Aceaste acțiuni de implicare activă a membrilor comunității aparținând tuturor categoriilor sociale, se încadrează în temele  secundare FSE privind inovarea socială.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la: adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pagina de grup Facebook:  Proiect A.M.I.C.

Persoane de contact: Anca Diana Maftei - manager proiect, Mihaela Bălășel-Tomulescu – Responsabil Organizare evenimente  Solicitant, Iulia Sgîian – Responsabil Organizare evenimente Partener 1 Primărie, Doina Vasiliu – Expert Organizare evenimente  Partener 2 Școală.

(0 voturi)

CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI, furnizor de servicii sociale și formare profesională  organizează în Iași cursuri de formare în calificarea:

-       ÎNGRIJITOARE BĂTRÂNI LA DOMICILIU,  cod N.C. 5133.1.2 (nivel II CNC);

La finalul acestora se obţin certificate de calificare recunoscute la nivel european.

Competențele specifice ce vor putea fi dobândite pe parcursul cursului sunt:

·         Acordarea ingrijirilor igienice pentru persoana asistată,

·         Acordarea primului ajutor persoanei asistate,

·         Asigurarea confortului bătrânului asistat,

·         Asistarea alimentației și administrarea medicamentelor,

·         Mobilizarea și transportul bătrânului asistat,

·         Mobilizarea și transportul persoanei asistate imobilizate,

·         Respectarea și aplicarea prescripțiilor  medicale,

·         Supravegherea stării de sănătate a persoanei  asistate.

Durata cursului este de 360 ore (aprox 3 luni),  cu incepere in momentul finalizării grupei.

Taxa de participare este de 400 lei si se achita in două rate.

Acte  necesare:

·         copia actului de identitate,

·         copia certificatului de naştere,

·         copia certificatului de căsătorie / hotărâre de divorţ (dacă este cazul),

·         copia actului de studii (învăţământ minim obligatoriu la data absolvirii),

·         adeverinţă de la medicul de familie - apt curs,

·          prima rată pentru curs de 200 lei.

Înscrierile se fac  până VINERI, 26 Octombrie   2018.

Înscrierile se fac zilnic ( de luni până vineri) între orele 9.00-16.00, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iaşi, strada Sărărie, nr. 134.

Telefon: 0232/210085

Persoana de contact: TEREZA  ANDRICI