(0 voturi)

CA URMARE A INREGISTRARII UNUI NUMAR FOARTE  MARE DE PROIECTE IN ULTIMA ZI DE DEPUNERE RESPECTIV 13 DECEMBRIE 2018, COMUNICAM PRIN PREZENTA FAPTUL CA EVALUAREA PROIECTELOR SE PRELUNGESTE PE TERMEN INDEFINIT, URMAND CA PUBLICAREA REZULTATELOR SA SE FACA DUPA FINALIZAREA EVALUARII.

VA RUGAM SA URMARITI EMAIL-UL DVS. IN URMATOAREA PERIOADA, PENTRU A RASPUNDE LA SOLICITARILE DE CLARIFICARI IN TERMENUL SPECIFICAT IN METODOLOGIE.

Pentru pagina proiectului click aici.

(0 voturi)

„S-au împlinit zilele ca Maria să nască
şi l-a născut pe fiul ei, primul născut,
l-a înfăşat şi l-a culcat în iesle,
pentru că nu era loc de găzduire pentru ei.” – Lc 2,6-7

(0 voturi)

În perioada 21-23 noiembrie 2018 a avut loc la Viena prima Conferință Europeană a Tinerilor cu privire la Educația Socială și a Voluntariatului în rândul tinerilor. Confederația Caritas România a fost prezentă alături de 30 de state și împreună cu alți 70 de participanți a contribuit la întocmirea Declarației privind Tinerii Caritas și implicarea acestora în forul decizional.

În cadrul celor 3 zile de activități s-au prezentat situațiile țărilor prezente, exemple de bune practici, proiecte reușite și de asemenea proiecte care nu au avut succes, pentru a putea învăța unii de la ceilalți.

S-au putut trasa aspecte comune cum ar fi necesitatea abordării specifice generației de consum și foarte antrenată în mediul online. Pentru viitor se dorește ca Asociațiile Caritas să fie un spațiu prielnic pentru interacțiune într-un scop comun, să ofere sens și identificare pentru tineri. Printre obiectivele strategice stabilite se numără încurajarea implicării tinerilor în acțiuni sociale, dezvoltarea abilităților specifice generației tinere, implicarea tinerilor în luarea deciziilor precum și găsirea resurselor pentru susținerea proiectelor tinerilor.

Declarația Young Caritas de la Viena

Această declarație este rezultatul primei Conferințe Europene a Tinerilor cu privire la Educația Socială și a Voluntariatului în rândul tinerilor, ce a avut loc la Viena, în perioada 21-23 noiembrie 2018. La această Declarație au contribuit 70 de participanți din 31 de state diferite.

Luând în considerare faptul că au fost analizate diferitele contexte ale țărilor și ale organizațiilor Caritas participante la întâlnire, am decis să ne concentrăm asupra viziunii, misiunilor și a obiectivelor comune.

Viziunea noastră

Valorile Caritas vor fi în permanență în centrul activității noastre. Credem că fiecare tănâr din Europa ar trebui să aibă șansa de a se implica activ în cadrul Caritas. Credem că tinerii au nevoie de oportunități să creeze o lume sustenabilă bazată pe solidaritate și justiție socială. Young Caritas este un program ce urmărește promovarea și participarea tinerilor în cadrul familiei Caritas care, prin urmare, asigură acele valori Caritas ce joacă un rol important în societatea de astăzi și de mâine.

Misiunea noastră

Young Caritas este un program pentru tineri oferindu-le posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate. Noi vom creea un spațiu propice tinerilor din întreaga Europă pentru a fi conectați și a facilita dialogul între ei. Astfel ei se vor simți împuterniciți și stăpâni în acțiunile lor. Vom promova educația socială astfel încât să motivăm tinerii să fie membri responsabili ai societății în vederea acțiunilor comune pentru binele comun. Încurajăm cu tărie toți membrii Caritas Europa pentru a creea oportunități tinerilor astfel încât să fie tot mai implicați în cadrul Caritas.

Obiectivele noastre

Ne angajăm să:

• Contribuim la misiunea, valorile și la unitatea Caritas
  • Reunim societatea pentru a acționa împreună
  • Creștem gradul de conștientizare asupra temelor sociale și a gândirii sistematice a coerenței
  • Facilităm învățarea și împărtășirea experiențelor prin schimburi multilaterale în rândul tinerilor precum și a ocupării forței de muncă
  • Promovăm voluntariatul în cadrul tinerilor
  • Avem un cuvânt important de spus în Organizațiile Membre Caritas și în interiorul Caritas Europa
  • Avem o întâlnire anuală a tinerilor din Caritas atât pentru staff cât și pentru voluntari
  • Dezvoltăm o strategie a Young Caritas ce va pune în practică viziunea și misiunea noastră.

Jeanina Băbuță,

Responsabil Resurse Umane

(0 voturi)

Centrul Diecezan Caritas Iași inițiază și în acest an campania de strângere de fonduri

ÎNTOARCE-ȚI PRIVIREA SPRE CASĂ!

pentru a menține prezentă în rândul credincioșilor datoria de a fi alături de cei rămași acasă.

Programul „Servicii de Îngrijiri la domiciliu” dezvoltat de Centrul Diecezan Caritas Iaşi este parte a programului naţional cu acelaşi nume, al Confederaţiei Caritas România. Acest program este constituit dintr-o reţea de nouă centre regionale de îngrijire la domiciliu, care deservesc peste 30 de localități, printre care: Pârgărești, Faraoani și Valea Mare - județul Bacău, Roman, Săbăoani, Tămășeni și Sagna - județul Neamț, Iași, Iugani, Hălucești și Oțeleni- județul Iași, Suceva - județul Suceava și Huși - județul Vaslui, venind anual în sprijinul a peste 1200 de beneficiari.

Scopul Programului „Servicii de Îngrijiri la domiciliu” este acordarea serviciilor de asistenţă socială şi îngrijire medicală la domiciliu persoanelor care, prin condiţia lor fizică şi/sau psihică sunt izolate la pat sau la domiciliu.

Apelăm la înţelegerea şi bunăvoinţa credincioşilor din diaspora și îi rugăm să ofere ajutorul lor. Solicităm părinților parohi să mediatizeze campania de strângere de fonduri Întoarce-ţi privirea spre casă!, în rândul enoriaşilor români și a celor care doresc să se implice. Aceasta se va desfăşura în perioada 01 decembrie 2018 - 31 ianuarie 2019.

Donaţiile se pot realiza astfel:

- la biroul parohial, urmând ca sumele donate să fie depuse de către părintele paroh la sfârşitul campaniei în contul deschis special pentru această campanie;

- se pot face donaţii individuale prin bancă în conturile Caritas, cu mențiunea Întoarce-ți privirea spre casă!.

Cont în Lei: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași

Cont în Eur: RO94 BRDE 240S V068 8896 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași

Cont în Lei: RO09 RNCB 0175 0336 1918 0001, deschis la BCR Sucursala Iași Str. Palat nr. 11, jud. Iași

Cont in Eur: RO52 RNCB 0175 0336 1918 0003, deschis la BCR Sucursala Iasi Str. Palat nr. 11, jud. Iași.

Vă mulţumim pentru disponibilitatea cu care veţi răspunde acestui apel caritativ!

Timpul sfânt al Adventului să vă inunde inimile cu iubire și generozitate!

Cu binecuvântare,

Petru Gherghel, Episcop de Iaşi