Duminică, 19 martie 2023, va avea loc Colecta din a patra duminică a Postului Mare

16 Martie 2023

 

 

 

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași vă invită și în acest an, ca în timpul Postului Mare, să vă îndreptați privirea și inima către persoanele în vârstă și către cei care se găsesc în suferință, către persoanele sprijinite prin Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”.

Colecta din a patra duminică a Postului Mare, ce va avea loc pe 19 martie 2023, este destinată Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi şi reprezintă participarea credincioșilor la susţinerea activităţii celor 10 centre de îngrijire la domiciliu care oferă servicii în aproximativ 30 de comunități din regiunea Moldovei.

Anual oferim servicii socio – medicale și îngrijiri de bază la peste 1200 de beneficiari, iar ajutorul credincioșilor din Dieceza de Iași este prețios.

Colecta se va desfășura în parohiile romano-catolice din Dieceza de Iași, care permanent ne sprijină în misiunea noastră și se implică în ajutorarea beneficiarilor pe care noi îi asistăm.

Papa Francisc ne îndeamnă să trăim postul cu caritate, să avem grijă de cei aflați în suferință, abandonați sau care trăiesc angoasa în contextul nesiguranțelor actuale. „Îngrijește-te de el” (Lc 10,35) este recomandarea samariteanului adresată hangiului. Isus o relansează şi fiecăruia dintre noi şi la sfârşit ne îndeamnă: „Mergi şi fă şi tu la fel”. Aşa cum am subliniat în Fratelli tutti: „Parabola ne arată cu ce inițiative se poate reface o comunitate pornind de la bărbați şi femei care îşi însușesc fragilitatea altora, care nu lasă să se edifice o societate de excludere, ci devin aproapele şi îl ridică şi îl reabilitează pe omul căzut, pentru ca bunul să fie comun” (nr. 67). De fapt, „am fost făcuți pentru plinătatea la care se ajunge numai în iubire. A trăi indiferenți în faţa durerii nu este o alegere posibilă” (nr. 68). (...) Persoanele bolnave sunt în centrul poporului lui Dumnezeu, care înaintează împreună cu ele ca profeție a unei omeniri în care fiecare este prețios şi nimeni nu este de rebutat.

Vă mulțumim pentru disponibilitatea dumneavoastră și vă dorim un Post Mare binecuvântat.

 

Citit 491 ori