Implică-te Responsabil!

24 Februarie 2015

Sâmbătă, 21 februarie 2015, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, am ales să deschidem porțile voluntarilor organizând o activitate dedicată oamenilor frumoși și activi totodată, activitate numită sugestiv „Implică-te Responsabil”! Dezvoltarea personală a fost cheia acestei întâlniri, dorind astfel să aflăm care sunt satisfacțiile și instatisfacțiile participanților în ceea ce privește voluntariatul în secolul XXI.

Activitatea a debutat cu o serie de jocuri de „deschidere” a întâlnirii, jocuri dedicate cunoașterii și intercunoașterii participanților, având în vedere faptul că fiecare a adus cu el un bagaj de cunoștințe acumulate în cadrul programelor Centrului Diecezan Caritas Iași, programe precum Centrul de Resurse pentru Copii și Tineret „Don Bosco”, Centrul de Resurse pentru Familii, Centrul de Plasament „Sf.Iosif ”, Centrul de Resurse pentru Persoane cu Dizabilități și Centrul de Îngrijiri la Domiciliu.

Gândită în ansamblu, ”Implică-te Responsabil” s-a dorit a fi o întâlnire structuată în două mari categorii: pe de o parte, s-au desfășurat activități de dezvoltare personală a voluntarilor, în cadrul cărora s-au regăsit și discuții tematice despre cultura și definiția voluntariatului, provocări și emoții în procesul de voluntariat dar și dificultăți întâmpinate de-a lungul timpului, iar pe de altă parte, s-a dorit pregătirea participanților în a analiza și a pune în practică un seminar tematic dedicat beneficiarilor programelor Centrului de Resurse pentru Copii și Tineret „Don Bosco” și Centrului de Resurse pentru Familii.

Din punctul nostru de vedere, „Implică-te Responsabil” reprezintă activitatea ce a dat startul creării atât a unei mari familii caritasiene, cât și a unei echipe pluridisciplinare de lucru dintre specialiștii în domeniu și voluntari, cu scopul de a îmbunătăți comunicarea și colaborarea din acest areal.

Ne bucurăm să observăm un nivel din ce în ce mai crescut de implicare a voluntarilor în cadrul programelor Centrului Diecezan Caritas Iași. Mai jos, câteva impresii dedicate acestei întâlniri, impresii care nu au putut decât să ne motiveze să mergem în continuare pe drumul pe care l-am ales.

Energie pozitivă, umor de calitate, experiență unică, frumoasă și de repetat oricând!
                Un curs constructiv și un prilej bun de a ne cunoaște. V-ați descurcat minunat! Felicitări!
                A fost o întâlnire emoționantă și foarte plăcută
                A fost o experiență minunată! Am învățat cât de important este voluntariatul pentru dezvoltarea mea personală și pentru toți cei pe care îi ajut..

Mulțumim în primul rând doamnei Grămescu Galina pentru frumoasa colaborare în vederea realizării acestei întâlniri, dar și tuturor celor prezenți și mai ales celor implicați atât în acțiuni de voluntariat în cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, cât și în acțiuni de susținere a oamenilor pentru oameni.

Mihăilă Ioana Asistent social

Citit 1922 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 14:54