Comunicat cu privire la acțiunea ”Cros – Mișcarea înseamnă viață!

16 Iunie 2015

 Luând în considerare feed-backul primit cu privire la organizarea și desfășurarea de către Centrul Diecezan Caritas Iași a acțiunii ”Cros – Mișcarea înseamnă viață!″, în cadrul proiectului Act.IS – Acționăm pentru Incluziune Socială!, finanțat de Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, dorim să facem următoarele precizări în legătură cu acest eveniment:

 

În primul rând, ținem să aducem mulțumiri tuturor participanților și celor care ne-au fost alături în organizarea și desfășurarea Crosului.

În ceea ce privește condițiile de desfășurare, rugăm pe toți cei care au fost prezenți și ne-au fost alături să aibă îngăduința și înțelegerea faptului că este primul eveniment de acest fel organizat de asociația noastră. Evenimentul a fost destinat tuturor persoanelor care aleargă din plăcere, scopul fiind de a încuraja mișcarea ca element ce contribuie la îmbunătățirea calității vieții. A fost o experiență frumoasă din care am tras învățăminte.

Un punct de discuție intens disputat a fost acea parte a Regulamentului care face referire la echipamentul pe care participanții erau obligați să îl poarte pe durata desfășurării Crosului.

În legătură cu acest aspect, ne asumăm faptul că poate exprimarea din Regulament lăsa loc la interpretare. Odată ce unii participanți ne-au întrebat dacă este obligatorie purtarea tricoului în timpul Crosului, organizatorii au anunțat anterior momentului de Start, în mai multe rânduri, faptul că purtarea tricoului este obligatorie și că nepurtarea acestuia atrage nevalidarea participanților care s-ar fi clasat pe primele 3 locuri. Astfel, Regulamentul în niciun caz nu a fost modificat, ci exclusiv clarificat un aspect (obligativitatea purtării tricoului în momentul desfășurării) din cuprinsul său.

Scopul principal avut în vedere prin înmânarea tricoului a fost acela ca participanții să îl poarte în timpul desfășurării acțiunii, ca element de vizibilitate și, în același timp, de prevenire a eventualelor fraude. După cum reiese și din cuprinsul Regulamentului, mențiunea referitoare la tricou este făcută, nu întâmplător, în cadrul secțiunii 3.8.  Echipament și condiții de concurs. Numere de concurs.

Interpretarea Regulamentului se face prin raportare la întregul său cuprins, nu prin sublinierea unei fraze izolate din cuprinsul acestuia.

Încă o dată ne asumăm faptul că exprimarea folosită în cadrul acelei fraze lasă loc la interpretări, însă conform paragrafului 4 de mai sus, am clarificat în mai multe rânduri că purtarea tricoului este obligatorie pe durata desfășurării Crosului. Tricoul nu a fost menționat la secțiunea 4.3. Premii, întrucât nu a fost considerat și drept urmare nici nu s-a prevăzut ca fiind premiu.

Extras din Regulament: “Este în spiritul acestei competiţii ca participanţii să se prezinte/comporte într-o manieră sportivă şi fair play pe întreaga perioadă de desfășurare a acțiunii” - înțelegem prin fair-play, în cazul de față, că dacă 99% dintre participanți poartă tricoul, ar fi fost dovadă de fair-play din partea celor care au contestat purtarea acestuia, față de ceilalți participanți, dacă l-ar fi folosit în scopul pentru care li s-a dat.

Fiecare participant și-a asumat luarea în considerare sau nu a indicațiilor/clarificărilor care le-au fost prezentate de organizatori (extras din Regulament: Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs...).

            Nu contestăm valoarea sportivă a participanților, însă, încă o dată, subliniem faptul că nu a fost o competiție adresată profesioniștilor în domeniu, a căror prezență ne-a onorat, dar nu am putut face rabat de la regulile evenimentului (inclusiv de la clarificările oferite anterior momentului de Start), care am considerat că trebuie asumate în egală măsură de către toți participanții.

 

Întocmit,

Mihaela Martoncă – Consilier juridic

 

 

APROBAT

 

Director,

Egidiu Condac

 

Manager Proiect,

Mariana Ursan


Comunicat CROS download

Citit 2129 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2015 15:18
« Februarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28