Bucuria de a fi împreună – zile de formare și recreere pentru personalul Centrului Diecezan Caritas Iași

04 Septembrie 2017

În perioada 1-3 septembrie 2017, personalul Centrului Diecezan Caritas Iași a avut bucuria de a participa la o sesiune de formare pentru specialiști dar și câteva zile de recreere  într-un cadru deosebit, cu sprijinul Familiei Ioan și Elena Zaremba, la Voievodeasa, județul Suceava.

Participarea la aceste zile a fost un prilej de a ne întâlni cu toți membrii echipei Centrului Diecezan Caritas Iasi din cadrul celor 5 Programe: Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu, Centrul de Resurse pentru Familii, Centrul de Plasament „Sfântul Iosif”, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, Programul de intervenții în situații de urgență și calamități naturale.

Personalul Centrului Diecezan Caritas Iași activează în județele Iași, Suceava, Vaslui, Bacău și Neamț astfel că, a fost un prilej de bucurie faptul că în acest timp am reușit să fim împreună și să împărtășim din experiențele, realizările și împlinirile activităților implementate de fiecare echipă la nivel local.

Vineri, 1 septembrie, împreună cu părintele Egidiu Condac, directorul general al  Centrului Diecezan Caritas Iași, am participat la o sesiune de cunoaștere și formare. Au  fost prezenți peste 50 de membrii ai echipelor Caritas și împreună am descoperit bucuria de a face parte dintr-o organizație diecezană dar și de a împărtăși același ideal: acela de a fi aproape de cei în nevoie.

În fiecare zi am avut ocazia de a participa la Sfânta Litughie, la biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Paul” din Voievodeasa. Îi mulțumim părintelui paroh Eduard Ferenț pentru disponibilitatea de a ne însoți în aceste zile dar și pentru bunăvoința de a împărtăși cu noi istoria acestei localități.

Îi mulțumim monseniorului Grigore Duma, care a fost alături de noi în prima zi. Monseniorul Grigore Duma ocupă un loc special în istoria Caritasului Iaşi. Biografia sa profesională ca şi personalitatea sa umană au un caracter cu totul deosebit. Sfinţia sa a condus Caritasul într-o perioadă de tranziţie, după un timp în care organizaţia a luat fiinţă şi s-a consolidat. Deşi a preluat funcţia de director după nouă ani de la înfiinţarea de facto a Centrului Diecezan (aprilie 1990) monseniorul Grigore nu era un străin. El se numără printre membrii fondatori care au fost alături de păstorul diecezei în iniţiativa de a relansa activitatea caritativă a Bisericii.

Întreaga echipă avut ocazia de a vizita și câteva obiective turistice: Mănăstirea Sucevița și Traseul montan Transrarău. A fost un prilej de a descoperi specificul zonei dar și de cunoaștere și coeziune a echipei.

Mulțumim familiei Ioan și Elena Zaremba care au făcut posibilă șederea noastră la Voievodeasa, jud. Suceava. Aceste zile au fost pentru noi un prilej de bucurie și ne-au oferit posibilitatea de a ne reîncărca bateriile pentru activitatea noastră de zi cu zi.

Antonina Dogariu

Coordonator Diecezan al Programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”

Citit 1037 ori