Seminar de formare pentru profesioniștii din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”

14 Noiembrie 2017

În perioada 7-10 noiembrie 2017, la București, 3 angajați din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” au participat la două seminarii de formare, work-shop-uri furnizate în cadrul proiectului DARE, proiect în curs de implementare și în Iași prin intermediului Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”.

Cele două cursuri de formare au avut ca și tematică tehnica SOLE și metoda Mindfulness. Primele 2 zile de formare au fost destinate înțelegerii metodei SOLE, metodă de autoorganizare a învățării, promovată și prin proiectul DARE și monitorizată de către reprezentanții Universității din Newcastle Anglia, cei care au furnizat acest seminar.

Metoda este una care poate fi externalizată în mai multe medii și cu diferite grupuri, o metodă care se dorește a fi una integrată și bazată pe respecatrea drepturilor copiilor la opinie și la libera exprimare. Cei doi traineri din cadrul Universității din New Castle-Anglia, au pus bazele unui grup de bună practică în SOLE, care va avea un impact important asupra traiectoriei educaționale și comportamentale ale beneficiarilor din cele 3 organizații partenere DARE, din Iași, Periam (Timișoara), Odjula (Sfântul Gheorghe).

Următoarele 2 zile au fost destinate unui curs de Mindfulness, o tehnică destinată specialiștilor din mediul social, care are drept scop diminuarea situațiilor de burn-out. Au fost două zile de pace și de reflexie interioară care ne-au oferit, mai presus de toate, puterea de a merge mai departe și de a ne doza efortul pentru realizarea eficientă a sarcinilor profesionale.

Aceste 4 zile de formare profesională sunt primele dintr-un lung șir de cursuri destinate deferiților actori sociali implicați în proiectul DARE, proiect pilot regional care se află sub managementul direct al Caritas Austria.

Hurduc Mihaela,

coordonator local DARE, Iași