Lectio Divina – mod de rugăciune într-o lume secularizată

27 Noiembrie 2017

Odată cu apropierea Adventului, Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași propune primele întâlniri de lectură a Cuvântului în rugăciune în cadrul proiectului diecezan: „Lectio divina - mod de rugăciune într-o lume secularizată”. Întâlnirile Lectio Divina se vor derula simultan în următoarele patru centre decanale din dieceză: Iași, Roman, Bacău și Onești.

În fiecare din cele patru centre amintite, precizăm data, locația și persoanele de legătură pentru prima temă:

- marți, 29 noiembrie, ora 19.00: Centrul Diecezan de Spiritualitate „Fer. Anton Durcovici”, Bârnova (Iași); pr. Pavel Beșleagă și pr. Mihai Roca;
- marți, 29 noiembrie, ora 19.00: Mănăstirea „Sfânta Monica”, Izvoare (Bacău); sr. Monica Bitiușcă O.A. și pr. Eduard Patrașcu;
- miercuri, 29 noiembrie, ora 19.00: Biserica „Sfânta Tereza”, Roman (Neamț); pr. Pavel Chelaru și pr. Eduard Patrașcu;
- miercuri, 29 noiembrie, ora 19.00: Sanctuarul „Fericitul Ieremia Valahul” (Onești); pr. Flavian Gondoș OFMCap.

Prima temă de Lectio Divina precede intrarea în Advent și are ca motto. „Aveți grijă, vegheați”. E un îndemn adresat fiecăruia dintre noi, o lectură care ne chemă la reînnoirea credinței, la rugăciune și la convertire.

Gazdele și preoții implicați în derularea proiectului vă așteptă pentru a petrece momente profunde de rugăciune și vă invită să faceți cunoscută această inițiativă și celor dragi.

Profesor, Mariana Sofronie

Citit 45 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 12:39