Servicii integrate pentru vârstnici – proiect cofinanțat de Consiliul Județean Bacău

24 Noiembrie 2017

În perioada 24iulie - 24 noiembrie  2017 Centrul Diecezan Caritas Iași a implementat Proiectul  „Servicii integrate pentru vârstnici”. Proiectul a avut o durată de 4 luni și a fost cofinanțat de Consiliul Județean Bacău conform programului de finanțări nerambursabile în anul 2017 din bugetul Judeţului Bacău - Consiliul Județean Bacău pentru activități nonprofit de interes județean, (exclusiv pentru proiecte culturale şi proiecte sociale), conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea serviciilor destinate persoanelor vârstnice din Comunele Faraoani și Pârgărești, Jud Bacău în scopul îmbunătățirii calității vieții, combaterea excluziunii sociale și creșterea accesului la servicii socio-medicale.

Grupul țintă al acestui proiect a fost reprezentat de 130  persoane vârstnice și 20 aparținători, iar beneficiarii indirecți al acestui proiect au fost membrii comunităților Faraoani și Pârgărești.

Obiectivele proiectului au fost următoarele:

• Creşterea calităţii vieţii pentru un număr de 30 de beneficiari lunar prin oferirea de servicii de îngrijire la domiciliu, atât sociale cât şi medicale, în decursul a 4 luni;
  • Dezvoltarea serviciilor de socializare pentru 130 de persoane vârstnice și crearea unei rețele de voluntari pentru oferirea de servicii de socializare adresate persoanelor vârstnice, pe o perioadă de 4 luni;
  • Dezvoltarea de servicii de informare și suport pentru 20 de membrii ai familiilor ce au în îngrijire persoane vârstnice dependente, pe perioada de implementare a proiectului;
  • Colaborarea cu actorii sociali importanți din județul Bacău care desfășoară activități în sprijinul persoanelor vârstnice și creșterea  gradului de informare a populației  privind drepturile persoanelor vârstnice și serviciile ce pot fi accesate în cadrul comunității.

Prin derularea activităților propuse în cadrul acestui proiect am urmărit :

• Îmbunătăţirea calităţii vieţii, a stării de sănătate atât fizice cât şi a igienei mentale a asistaţilor cu păstrarea independenţei maxim posibile în raport cu condiţia proprie pentru 30 persoane vârstnice;
  • Implicarea a 130 de beneficiari în activități de socializare în vederea diminuării izolării și marginalizării sociale;
  • Promovarea activităților din cadrul proiectului ;
  • 20  aparținători informați privind asistarea persoane vârstnice în familie;
  • O echipa de 6 voluntari formată pentru implicarea în activități de socializare în comunitățile Pârgărești și Faraoani.

Anca Diana Maftei - Manager proiect

Citit 40 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 13:25