Prima activitate de team-building pentru voluntarii Centrului de Resurse pentru Familii!

27 Noiembrie 2017

Duminică, 26 noiembrie 2017, 11 voluntari ai Centrului de Resurse pentru Familii, program social din cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii al Centrului Diecezan Caritas Iași, au avut parte de o experiență nouă atât pentru Centrul în care activează cât și pentru ei ca și parte activă a echipei, participând la un antrenant team-building ce a avut ca principal scop, pe de o parte dezvoltarea abilităților de comunicare și lucru în echipă, iar pe de altă parte oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber și cunoaștere reciprocă.

După discuții aferente în echipă și evidențierea locațiilor de luat în calcul pentru această activitate, am ales ca startul team-buildingului să fie dat de o sesiune de joc, de evadare reală, în care practic participanții sunt încuiați într-o cameră pentru o perioadă limitată de timp, ei fiind obligați de circumstanțe să colaboreze pentru a găsi calea de evadare, căutând astfel indicii ascunse și descoperind camera și secretele din ea, prin intermediul inteligenței, deducției, ingeniozității dar nu în ultimul rând a imaginației.

Personalul foarte bine pregătit de la Master Escape ne-a oferit informațiile și sfaturile necesare, răspunzând inclusiv la întrebările adresate de noi, cei începători într-ale evadării, iar jocul a început! Împărțiți în două echipe, cele 60 de minute disponibile pentru a scăpa din Camera Culorilor au trecut suficient de încet încât, cu puțin  ajutor, am reușit să punem fiecare indiciu cap la cap pentru a evada! Ca niște adevărați detectivi, am avut la dispoziție o lanternă cu UV și seifuri secrete, cheițe și lacăte atât de necesare pentru a parcurge traseul camerei!

Ambele echipe au reușit să evadeze în timpul prestabilit, astfel încât ne-a fost foarte ușor să ne reunim de această dată în jurul mesei pregătită pentru cină într-una din locațiile arhicunoscute din Iași, putând împărtăși experiențele personale și de grup din cadrul jocului de evadare dar și experiențe mai mult sau mai puțin  personale din viața de zi cu zi.

Așadar, ziua de duminică petrecută în echipă a fost una cu adevărat reușită, considerăm noi. Cert e că vom încerca să avem astfel de variante de team-building constant, astfel încât să menținem alături de noi voluntarii ce au ales să se implice și să ofere energie și timp pentru Centru și beneficiarii acestuia.

Intitulată sugestiv „De la familii pentru familii”, campania finanțată de către S.C. Conex Distribution S.A.în perioada septembrie – decembrie 2017 are ca scop principal dezvoltarea unui program de integrare socială bazat pe consiliere și suport, viață activă, implicare în propria familie și în comunitate și dezvoltarea abilităților de viață pentru membrii familiilor beneficiare, cât și pentru voluntarii centrului, prin oferirea de sprijin necesar și activități specifice.

Cristian Ioana, coordonator/asistent social Centrul de Resurse pentru Familii.

Citit 354 ori

« Decembrie 2017 »