Curs de formare profesională pentru specialiștii din Iași

06 Februarie 2018

 În perioada 1-2 februarie 2018, la Centrul Diecezan Caritas Iași, a fost organizat un curs de formare profesională, destinat specialiștilor din mediul social ieșean. Tema cursului a fost „Organizarea grupurilor de suport/auto-ajutor“. Cursul a fost furnizat de către un specialist din cadrul SOS Satele Copiilor Ucraina prin intermediul Programului D.A.R.E., program implementat în Iași de către Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”. Am avut plăcuta supriză să avem participanți din foarte multe organizații și instituții din Iași și nu numai. Cursul a fost unul extrem de antrenant și plin de tehnici și metode care cu siguranță vor îmbunătăți calitatea servicilor sociale pe care fiecare le dezvoltă și le frunizează în instituția din care face parte.

Cele două zile de formare au fost o ocazie extrem de bună de a împărtăși experiențe, de a învăța unuii de la alții și totodată de a învăța împreună. Bazându-se foarte mult pe exerciții practice, trainingul ne-a oferit ocazia să ne depășim limitele, să experimentam noi situații și de ce nu, să ne formăm noi înșine un grup de auto-ajutor, un grup al specialiștilor din asistența socială care sunt dispuși să sprijine oricând un alt coleg, care sunt deschiși către colaborare și parteneriat.

Scopul acestu curs a fost acela ca specialiștii din Iași să își dezvolte abilitățile de a lucra cu grupuri de auto-ajutor. În întâmpinarea celor care vor iniția astfel de grupuri vin cei de la SOS Satele Copiilor Ucraina care vor asigura și supervizarea acestor acrivități, oferind atât supervizare pe teren cât și supervizare online.

Lista cursurilor nu se termină aici ci vor urma și alte cursuri destinate atât specialiștilor cât și părinților sau aparținătorilor legali ai beneficiarilor cu care lucrăm.

Mulțumim tutror celor care au spus prezent inițiativei noastre de a construi specialiști mai bine pregătiți, mai motivați și mai deschisi către alte universuri. Îi asigurăm de toată recunoștința noastră și ne bucurăm că am putut petrece timp de calitate împreună.

Hurduc Mihaela – coordonator local D.A.R.E.

 

 

Citit 1475 ori

Calendar

« Iunie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
X

Right Click

No right click