A.C.T.I.V. în comuna Stolniceni Prăjescu

23 Martie 2018

Joi, 22 martie 2018, ora 13.00, a avut loc, la Casa Tineretului din comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași, conferința de lansare a proiectului A.C.T.I.V.-Acțiuni Comunitare pentru Toți-Incluziune pentru Viitor, cod proiect POCU/140/4/2/115059.

Au participat consilierii Primăriei Stolniceni, reprezentanții bisericii ortodoxe și a celei catolice, reprezentanții partenerilor din proiect, reprezentanții mass-media precum și mulți alți invitați de seamă din comunitate.

Cei prezenți la prezidiu au vorbit despre rolul, importanța și impactul pe care acest proiect îl va avea asupra comunității: primarul comunei Stolniceni Prăjescu, domnul Hugianu Costel, Directorul general al Centrului Diecezan Caritas Iași, Pr. Egidiu Condac, Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, domnul Victor Chirilă, Inspectorul școlar pentru Management Instituțional, domnul Cristinel Iordăchioaia, Expertul Organizare evenimente din cadrul Asociației Gipsy Eye, doamna Cășăriu Angela, Directorul Școlii Gimnaziale Cozmești, domnul Cășăriu Constantin, Managerul proiectului ACTIV, doamna Mariana Ursan.

Centrul Diecezan Caritas Iași are o experiență bogată în scrierea și implementarea de proiecte atât în faza de preaderare a României la Uniunea Europeană cât și după.

Proiectul ACTIV se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni, în satele Stolniceni Prăjescu și Cozmești din județul Iași și va avea ca obiectiv principal  dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate, prin activități specifice reducerii riscului de sărăcie și excluziune socială, pentru un număr de 560 de persoane din comunitatea marginalizată (non roma). Proiectul ACTIV este unul complex și a luat naștere în urma unei cercetări cu privire la zonele defavorizate din județul Iași. 560 de persoane vor beneficia de servicii socio-educaționale, servicii sociale/socio-medicale/medicale de recuperare, servicii medicale stomatologice, măsuri de ocupare.

Încheiem astfel seria celor patru conferințe de lansare a proiectelor pentru care Centrul Diecezan Caritas Iași a primit anul acesta finanțare europeană:

A.C.C.E.S.-Antreprenoriat, Consiliere și Consultanță pentru o Economie Sustenabilă, cod proiect 105156

F.R.U.M.O.S.S. - Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare si Servicii Sociale, cod proiect 115113

A.M.I.C.- Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate - cod proiect 115048

Citit 846 ori Ultima modificare Vineri, 23 Martie 2018 19:42