„Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

30 Aprilie 2018

Vineri, 27 aprilie 2018, la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Iași, a avut loc prima ediție a concertului caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!” Recitatul a fost susținut de Corala „Universitas” aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Solist – Alexandru Semeniuc, Dirijor – lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă, Coordonator – Gabriela Enășescu.

Concertul caritabil a fost organizat de către Centrul Diecezan Caritas Iași cu scopul de a atrage fonduri pentru copiii proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, Iași.

Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară, să învețe și să se bucure de experiențe noi; lucruri care pentru restul copiilor sunt obișnuite, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorințe.

„Ne-am bucurat când, Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, locul unde s-a desfășurat evenimentul, a devenit plină de oameni doritori să ajute și să se implice activ în proiectul nostru ambițios. Ne-au fost alături persoane de toate vârstele ceea ce spune multe despre societatea noastră și îmi tresare sufletul de bucurie la gândul că atâția oameni s-au aplecat asupra cauzei noastre cu empatie și dăruire. Le mulțumim din suflet tuturor!” -  Mariana Ursan, Director Domeniu Copii, Tineri, Familii - Centrul Diecezan Caritas Iași.

Alegerea Catedralei Romano-Catolice ca și gazdă a evenimentului nu a fost întâmplătoare, aceasta fiind recunoscută pentru acustica excepțională, un real avantaj în desfășurarea recitalurilor, găzduind de-a lungul istoriei sale numeroase evenimente memorabile. Glasurile tinerilor din Corala „Universitas” au răsunat îngerește, sunetele înălțătoare au reușit să scoată lacrimi de emoție mai multor ascultători. Pentru o oră am uitat de lumea materială, de griji sau gânduri pragmatice și am fost acolo, într-un vibrato și un întreg cu sala, corul, participanții, toți uniți de o cauză atât de emoționantă.

„Dincolo de simboluri...un proiect extraordinar cu o încărcătură emoțională fără cuvinte! Copiii ne-au trezit bucuria, lacrimile, ne-au adus, real, rostul zilei...pentru care trăim și muncim!” Gabriela Enășescu, Coordonator Corala „Universitas”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași.

La finalul concertului, copiii de la „Don Bosco” au oferit cadouri tinerilor coriști și i-au îmbrățișat cu drag, drept mulțumire că și-au pus amprenta asupra copilăriei lor.

„Concertul susținut de cei de la Corala „Universtas”  în primul rând ne-a onorat , dat fiind faptul că un cor atât de talentat ne-a ales pe noi, pe cei de la „Don Bosco”, pentru a-și revărsa talentul în sprijinul misiunii noastre. Persoanele prezente la concert au întărit încă o data ideea că nu suntem singuri, că în cele din urmă minunile sunt înfăptuite împreună cu oameni ai comunității și că doar împreună putem „Dărui zâmbete copiilor”. Copiii care au fost prezenți la acest eveniment, pe lângă faptul că s-au bucurat că sunt din ce în ce mai aproape de visul lor, au avut parte și de prima lor lecție de muzică, prima lor lecție de a asculta și  de a simți sunetele muzicale în adevăratul sens al cuvântului de la niște profesioniști. Și locul ne-a ajutat extrem de mult, iar Catedrala Catolică ne-a oferit posibilitatea ca acest concert să fie și mai înălțător, să fie asemeni unei rugăciuni îndreptate către Dumnezeu, o rugă și o mulțumire pentru toți cei ce ne sunt alături, pentru toți cei care zi de zi calcă pragul căsuței „Don Bosco” - Hurduc Mihaela, Coordonator Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri " Don Bosco"

Fiecare participant la eveniment s-a implicat în realizarea acest vis comun al micuților! Le mulțumim pentru prezență și susținere! Scopul a fost atins pe deplin, atât din punct de vedere financiar (suma strânsă fiind de 6000 lei) cât și din punct de vedere al zâmbetelor pe care le-au sădit pe fața copiilor de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco".  Toate veniturile obținute au fost redirecționate către Centrele „Don Bosco” pentru a organiza o tabără la munte pentru cei 60 de copii beneficiari ai Programului - o săptămână plină de aventuri, jocuri, entuziasm și multe amintiri frumoase.

Aducem mulțumiri deosebite tinerilor cu glas de înger ai Coralei „Universitas”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași. Suntem onorați și extrem de măguliți că acești artiști altruiști ne-au fost alături în susținerea cauzei noastre. De asemenea, aducem mulțumiri speciale coordonatoarei lor, doamna Gabriela Enășescu care a fost alături de noi de la nașterea ideii evenimentului caribabil și care, prin dedicare, pasiune și profesionalism, ne-a ajutat să creăm un eveniment memorabil.

„Un vis pe care-l visezi singur e doar un vis. Un vis pe care-l visezi împreună cu ceilalți e realitate.” Parteneriatele sunt cea mai bună formă de susținere reciprocă a idealurilor, credințelor și aspirațiilor comune. Mulțumim partenerilor media și sponsorilor noștri pentru tot suportul oferit în promovarea și concretizarea cauzei noastre caritabile și a obiectivului educațional în care avem atâta încredere! Sperăm într-o colaborare și la edițiile viitoare!

Parteneri media: Ziarul de Iași, Evenimentul Zilei, Tele M, Apollonia TV, Viva FM, Radio Iași, Radio Maria

Sponsori: Editura Atman, Promer Group, Conex Distribution

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” (Iași și Buruienești) este un Program al Centrului Diecezan Caritas Iași și are ca principal obiectiv sprijinirea copiilor proveniţi din familii defavorizate, copii de vârstă școlară mică ce traversează o criză provocată de lipsa unor factori de origine psihologică, afectivă și materială prin oferirea unei forme alternative de educație, prin consiliere psihologică, sprijin și afecțiune necondiționată și prin dăruirea de ajutoare materiale, o masă caldă pe zi, rechizite, hăinuțe. În cei 17 ani de activitate peste 3000 de copii au beneficiat de activitățile desfășurate de Centrele „Don Bosco”. Prin intermediul contribuţiilor oamenilor cu suflet mare le-am putut oferi o viață mai bună și zâmbete pe chipuri.

Sperăm că vom reuși și la edițiile următoare să sensibilizăm prin cânt, cuvânt, gest, emoție și împreună să aducem bucurie nesfârșită pe chipurile copiilor care au atâta nevoie de noi.

Departamentul de Atragere de Fonduri

Citit 661 ori