ACTIV-Deschidere curs Îngrijitoare bătrâni al domiciliu

23 Mai 2018

Luni, 21 mai 2018, a avut loc la Casa Tineretului din satul Stolniceni Prăjescu, comuna Stolniceni Prăjescu, deschiderea cursului Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, în cadrul proiectului ACTIV-Acțiuni Comunitare pentru Toți-Incluziune pentru Viitor, cod 115059.

Cursul de calificare Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, cod COR/NC 5133.1.2, este de nivelul 1 și are 360 de ore din care 120 de ore pentru teorie și 240 de ore pentru practică. Cursul se desfășoară în perioada 21 mai - 16 august 2018 și este gratuit pentru persoanele care aparțin grupului țintă al proiectului.

Cei 21 de participanți vor fi formați de către doamna Laura Roman, asistent medical principal în cadrul Institutului de psihiatrie Socola” Iași și d-na Camelia Gabor, asistent medical generalist în cadrul Spitalului Municipal Roman..

Orele teoretice și practice se desfășoară în incinta Casei Tineretului din satul Stolniceni Prăjescu, comuna Stolniceni Prăjescu, spațiu pus la dispoziție gratuit de către partenerul din proiect, Primăria Stolniceni Prăjescu

Ocupatia de Îngrijitor bătrâni la domiciliu presupune o sferă largă de competenţe pentru desfăşurarea activităţii de îngrijire. Îngrijitorul trebuie să-şi dovedească competenţele în principal la aplicarea normelor de igienă atât pentru persoana asistată cât şi pentru propria-i persoană, la mobilizarea şi transportul persoanei asistate, la alimentaţie şi administrarea alimentelor şi la supravegherea permanentă a stării de sănătate a persoanei asistate.

Proiectul ACTIV-Acțiuni Comunitare pentru Toți-Incluziune pentru Viitor, cod 115059, este implementat de către Centrul Dicezan Caritas Iași în parteneriat cu Primăria comunei Stolniceni Prăjescu, Asociația Gipsy Eye și Școala Gimnazială Cozmești și se desfășoară în comuna Stolniceni Prăjescu, în perioada 12.02.2018-11.02.2021.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Mai multe informaţii privind acest proiect puteţi obţine la telefon: 0232-210085; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoană de contact: Mariana Ursan, manager proiect.

Citit 645 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 12:48