Încheierea activităților didactice sărbătorită printr-o excursie organizată în Maramureș

22 Iunie 2018

 

 

 

Cu ocazia încheierii anului școlar, în perioada 15-17 iunie 2018, Centrul de Plasament „Sf. Iosif” a organizat pentru fetele care sunt incluse în programul Centrului, o excursie în Maramureș.

Alături de Părintele Egidiu Condac, directorul general al Centrului Diecezan Caritas Iași, și de personalul Centrului de plasament, beneficiarele au călătorit pentru a vizita și a se familiariza cu obiectivele turistice din zona Maramureșului.

Scopul organizării excursiei a fost acela de a răspunde dorinței exprimate de beneficiare, de a călători și de a desfășura activități culturale și recreative. Excursia a fost un prilej de a le ajuta pe fete să descopere lucruri noi, să se cunoască mai bine între ele, să aibă grijă una de alta, astfel încât să-și dezvolte capacitățile culturale și altruiste.

Călătoria a pornit din Iași, primul popas fiind la Cacica. În jurul orei 18.00 s-a ajuns în Sighetu Marmației, fiind găzduiți la casa „Emanuel” a surorilor din congregaţia Maicii Domnului, filiala Sighet.

Ziua de sâmbătă, 16 iunie 2018, a început cu vizitarea obiectivului turistic, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, unde fetele au rămas impresionate de suferințele înaintașilor. A fost vizitat apoi Muzeul Satului Maramureșean, unde s-a făcut o plimbare în natură și s-a văzut o colecție de case specifice zonei Maramureșului. În continuare      s-a mers la Cimitirul Săracilor, unde a fost ținut un moment de reculegere în memoria celor adormiți. În aceeași zi, excursioniștii au avut ocazia de a vizita cunoscuta mănăstire ortodoxă Bârsana din județul Maramureș și biserica de lemn a mănăstirii Săpânța-Peri, care are o înălțime totală de 78 m. Se spune că este cea mai înaltă biserică de lemn din lume. Tot în ziua de sâmbătă, s-a vizitat Cimitirul Vesel din Săpânţa - loc simbolic pentru această zonă. Ziua s-a încheiat cu activități recreative organizate într-un spațiu non-formal.

Ziua de duminică a început cu un moment solemn, beneficiarii participând la sfânta Liturghie și a continuat cu parcurgerea drumului înapoi spre Iași. Pe drumul de întoarcere s-a făcut un popas la Baia Mare pentru a vizita catedrala catolică din Baia, care datează de la începutul secolului al XV-lea și Muzeul de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, care prezintă aproape 400 de lucrări realizate exclusiv de artiști care au lucrat și creat începând cu anul 1896 în cadrul Școlii de pictură de la Baia Mare.

Obiectivele excursiei au fost: vizitarea unor obiective turistice cunoscute, mănăstiri, muzee, în vederea stimulării interesului pentru cunoaștere de locuri noi, în vederea dezvoltării coeziunii grupului, studiul naturii, consolidarea spiritului de echipă, a relațiilor de prietenie, stabilirea unui climat de încredere, favorabil comunicării, crearea unor reguli de comportament responsabil și împărțirea echitabilă a sarcinilor între membrii grupului și inițierea și desfășurarea de activități cu caracter cultural și recreativ. În urma acestei excursii a fost realizat un “Album al excursiei“ cu imagini care le-au impresionat pe fete.

Mulțumiri celor care au ales și binevoit să ne însoțească în această excursie deosebită! Mulțumim tuturor binefăcătorilor, fără de care nu ar fi fost posibilă excursia!

 

Asistent social,

Loredana CĂTĂRĂU

Citit 894 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iunie 2018 14:09

Calendar

« Iunie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
X

Right Click

No right click