„Tabără de vară” pentru copiii angajaților Centrului Diecezan Caritas Iași

03 August 2018

Pe parcursul lunii iulie 2018, a avut loc „Tabăra de vară” pentru copiii angajaților Centrului Diecezan Caritas Iași. Prin această activitate am reușit să fim alături de angajații noștri care au copii și nu au ajutor în creșterea lor. Un proiect unic și nou în acest moment prin structura sa și prin diversitatea activităților propuse copiilor. Acesta reprezintă o nouă experiență pentru copii și un mod perfect de a le ocupa timpul eficient prin îmbinarea activităților cognitive cu cele distractive.

Vacanța de vară reprezintă un bun prilej pentru a-i îmbogăți copilului cultura generală, de a-i descoperi abilitățile și de a-l provoca la activități noi, fără a-l solicita sau presa printr-o autoritate excesivă. Copiilor trebuie să le oferim cele bune și folositoare pentru o temeinică dezvoltare a personalității lor. Un părinte responsabil trebuie să se îngrijească de sănătatea copiilor, de educația și de ocrotirea lor. Pe lângă toate acestea, un copil are nevoie de clipe care să-i aducă zâmbete sincere.

Astfel, în zilele însorite am ales să ne distindem și să ne bucurăm de soare într-un loc verde, special amenajat pentru copii, unde am desfășurat diferite activități cu mingea, desene pe asfalt, șotron, sărit coarda, ascunsa, prinsa ș.a. Orele petrecute împreună s-au scurs foarte repede, mai ales că jocurile propuse au fost primite cu entuziasm de către cei mici, iar animația de după prânz ne-a acaparat atenția și imaginația.

Jocul pe echipe le-a solictat atenția, inteligența, spiritul de observație, dorința de a explora și nu în ultimul rând dorința de a concura. Astfel, copii au răspuns pozitiv provocării de a se transforma în căutători de comori unde au rezolvat împreună cu angajații Centrului Diecezan Caritas Iași un traseu cu sarcini clare care au dus la marea surpriză și anume delectare cu dulciuri.

Cu toții știm că origami este o artă a figurilor din hârtie împăturită în cele mai diverse forme dar în același timp pentru copii a fost un beneficiu în dezvoltarea creativității și a răbdării. Astfel, copii au avut șansa de a se bucura să învețe să creeeze un obiect mic și interesant precum semne de carte în formă de șoricei, căței, iepurași.

Ziua de naștere a două fetițe a fost pentru fiecare dintre noi un prilej de bucurie și de momente speciale petrecute împreună. Cadourile, baloanele, facepaiting’ul, tortul, îmbrățișările și puritatea copiilor când au cântat „mulți ani trăiască” au creat momente magice și unice pentru sărbătorite.

Centrul Diecezan Caritas Iași a avut deodebita plăcere ca prin intermediul copiilor angajaților Caritas să aducă un strop de bucurie, zâmbete și o încărcătură emoțională fără cuvinte. Copiii au trezit bucuria, lacrimile, au adus rostul zilei.. pentru care trăim și muncim.

Mulțumim părinților care au răspuns pozitiv invitației de a participa la o astfel de activitate, cât și voluntarilor implicați care au făcut ca această „Tabără de vară” să devină o amintire plăcută pentru copii!

Claudia Ciocan

Citit 719 ori