Colecta specială pentru Ucraina

20 Septembrie 2018

Confederația Caritas România, împreună cu organizațiile Caritas din toată țară și cu sprijinul Conferinței Episcopilor Catolici din România, va organiza o colectă în bisericile catolice în semn de solidaritate cu populația afectată de războiul din estul Ucrainei.

Din anul 2014, estul Ucrainei este afectat de un război, provocat de grupări separatiste, sprijinite de Rusia care continuă și astăzi, deși nu mai este mediatizat. Din cauza acestui război aproximativ 3,4 milioane de oameni au nevoie de asistență umanitară

Caritas Ucraina este alături de cei afectați încă din primele momente ale războiului iar în această perioadă pregătește programe pentru iarna:
• Reparații de geamuri, sobe și materiale de încălzi
t
• Acces la apă potabilă: în multe sate aproape de linia de contact, din cauza poluării apa din fântâni nu mai este potabilă. Caritas va asigura surse alternative de apă
• Îngrijirea vârstnicilor: în sate aproape de linia de contact au rămas mulți vârstnici singuri care au nevoie de ajutor și îngrijire.

Colecta organizată pe 23 septembrie în toate bisericile catolice din Dieceza de Iași va contribui la implementarea acestor programe.

"Vă mulţumim pentru deschiderea şi susţinerea pe care o manifestaţi întotdeauna faţă de acţiunile de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie şi mai ales pentru oferta pe care o veţi face pentru fraţii noştri din Ucraina", sunt cuvintele cu care PS Petru Gherghel îndeamnă credincioșii la solidaritate.

Centrul Dicezan Caritas își exprimă recunoștința pentru generozitatea și disponibilitatea de care dați dovadă de fiecare dată când sunteți chemați la solidaritate cu cei aflați în nevoie!

Citit 211 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2018 15:03

« Decembrie 2018 »