Colecta din Duminica a doua din Advent

26 Noiembrie 2018

„Tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut!” (Mt. 25,40), acest mesaj din binecunoscutul pasaj din Evanghelia Sf. Matei constituie mereu o provocare pentru fiecare dintre noi. Poate reprezenta un bun indicator care ne ajută să ne examinăm conștiința noastră creștină în fața lui Dumnezeu Tatăl pentru care noi toți suntem copii și frați între noi.

Să privim la puritatea copiilor și să vedem cum ar trebui să fie şi sufletele noastre pentru a putea intra în Împărăţia lui Dumnezeu. Să le oferim copiilor cele bune şi folositoare pentru o temeinică dezvoltare a personalităţii lor. Să ne deschidem inima pentru a ne putea  îngriji de sănătatea copiilor, de educaţia şi de ocrotirea lor. Pe lângă toate acestea, un copil are nevoie de Dumnezeu şi de învăţăturile Sale.

Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Zâmbetul copilului este pentru mamă ca o rugăciune pentru Dumnezeu”. Ajutând un copil să găsească tăria de a zâmbi fiecare dintre noi să putem spune: Zâmbetul unui copil  este, pentru mine, ca o rugăciune pentru  Dumnezeu.

Apelăm şi în acest an la generozitatea dumneavoastră și vă anunțăm că Centrul Diecezan Caritas Iași, cu sprijinul Episcopiei Romano-Catolice de Iași,  organizează în a doua duminică din Advent, în data de 9 decembrie 2018, colecta pentru centrele de plasament ale diecezei noastre.

Copiii au nevoie de sprijinul nostru!

Vă dorim un timp de Advent binecuvântat!

Pr. Egidiu Condac

Director general al Centrului Diecezan Caritas Iași