DESCHIDERE CURS "BUCĂTAR"

26 Noiembrie 2018

In data de 20 noiembrie 2018 a avut loc la Stolniceni Prăjescu lansarea cursului de "Bucătar" în cadrul cadrul proiectului "ACTIV - Acțiuni comunitare pentru toți - Incluziune pentru viitor!".  Cursul de Bucătar este un curs de calificare nivel 2 și se derulează pe parcursul a 720 ore din care 240 teorie și 480 practică. Cursul se desfășoară în perioada 20 noiembrie 2018 - 21 mai 2019 și este gratuit pentru membrii comunități care aparțin grupului țintă al proiectului. Cei 15 beneficiari ai cursului vor fi formați de către doamna Dărăbăneanu Georgeta pe partea de protecția muncii și a mediului, și doamnele Neculăeș Antonela și Dondaș Adriana, profesori de specialitate la Liceul Tehnologic Economic "N. Iorga" din Pașcani.

Ocupația de Bucătar presupune realizarea diferitelor preparate culinare după anumite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã împãrtirea lor în portii. Bucãtarul utilizeazã în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele în preparate culinare.

Proiectul "ACTIV - Acțiuni comunitare pentru toți - Incluziune pentru viitor!" POCU/140/4/2/115059 este implementat de Centrul Diecezan Caritas Iași în parteneriat cu Primăria Stolniceni Prăjescu, Asociația Gipsy Eyes și Școala Gimnazială Cozmești, în perioada 12.02.2018 - 11.02.2021 și este
cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Mai multe informații privind acest proiect puteți obține la nr de elefon 0232.210085, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., persoană de contact Mariana Ursan, manager proiect.

Citit 233 ori

« Decembrie 2018 »