Apel Caritativ către Comunităţile Catolice din Diaspora

03 Decembrie 2018

Centrul Diecezan Caritas Iași inițiază și în acest an campania de strângere de fonduri

ÎNTOARCE-ȚI PRIVIREA SPRE CASĂ!

pentru a menține prezentă în rândul credincioșilor datoria de a fi alături de cei rămași acasă.

Programul „Servicii de Îngrijiri la domiciliu” dezvoltat de Centrul Diecezan Caritas Iaşi este parte a programului naţional cu acelaşi nume, al Confederaţiei Caritas România. Acest program este constituit dintr-o reţea de nouă centre regionale de îngrijire la domiciliu, care deservesc peste 30 de localități, printre care: Pârgărești, Faraoani și Valea Mare - județul Bacău, Roman, Săbăoani, Tămășeni și Sagna - județul Neamț, Iași, Iugani, Hălucești și Oțeleni- județul Iași, Suceva - județul Suceava și Huși - județul Vaslui, venind anual în sprijinul a peste 1200 de beneficiari.

Scopul Programului „Servicii de Îngrijiri la domiciliu” este acordarea serviciilor de asistenţă socială şi îngrijire medicală la domiciliu persoanelor care, prin condiţia lor fizică şi/sau psihică sunt izolate la pat sau la domiciliu.

Apelăm la înţelegerea şi bunăvoinţa credincioşilor din diaspora și îi rugăm să ofere ajutorul lor. Solicităm părinților parohi să mediatizeze campania de strângere de fonduri Întoarce-ţi privirea spre casă!, în rândul enoriaşilor români și a celor care doresc să se implice. Aceasta se va desfăşura în perioada 01 decembrie 2018 - 31 ianuarie 2019.

Donaţiile se pot realiza astfel:

- la biroul parohial, urmând ca sumele donate să fie depuse de către părintele paroh la sfârşitul campaniei în contul deschis special pentru această campanie;

- se pot face donaţii individuale prin bancă în conturile Caritas, cu mențiunea Întoarce-ți privirea spre casă!.

Cont în Lei: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași

Cont în Eur: RO94 BRDE 240S V068 8896 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași

Cont în Lei: RO09 RNCB 0175 0336 1918 0001, deschis la BCR Sucursala Iași Str. Palat nr. 11, jud. Iași

Cont in Eur: RO52 RNCB 0175 0336 1918 0003, deschis la BCR Sucursala Iasi Str. Palat nr. 11, jud. Iași.

Vă mulţumim pentru disponibilitatea cu care veţi răspunde acestui apel caritativ!

Timpul sfânt al Adventului să vă inunde inimile cu iubire și generozitate!

Cu binecuvântare,

Petru Gherghel, Episcop de Iaşi