Conferința Europeană a Tinerilor

11 Decembrie 2018

În perioada 21-23 noiembrie 2018 a avut loc la Viena prima Conferință Europeană a Tinerilor cu privire la Educația Socială și a Voluntariatului în rândul tinerilor. Confederația Caritas România a fost prezentă alături de 30 de state și împreună cu alți 70 de participanți a contribuit la întocmirea Declarației privind Tinerii Caritas și implicarea acestora în forul decizional.

 În cadrul celor 3 zile de activități s-au prezentat situațiile țărilor prezente, exemple de bune practici, proiecte reușite și de asemenea proiecte care nu au avut succes, pentru a putea învăța unii de la ceilalți.

 S-au putut trasa aspecte comune cum ar fi necesitatea abordării specifice generației de consum și foarte antrenată în mediul online. Pentru viitor se dorește ca Asociațiile Caritas să fie un spațiu prielnic pentru interacțiune într-un scop comun, să ofere sens și identificare pentru tineri. Printre obiectivele strategice stabilite se numără încurajarea implicării tinerilor în acțiuni sociale, dezvoltarea abilităților specifice generației tinere, implicarea tinerilor în luarea deciziilor precum și găsirea resurselor pentru susținerea proiectelor tinerilor.

 Declarația Young Caritas de la Viena

 Această declarație este rezultatul primei Conferințe Europene a Tinerilor cu privire la Educația Socială și a Voluntariatului în rândul tinerilor, ce a avut loc la Viena, în perioada 21-23 noiembrie 2018. La această Declarație au contribuit 70 de participanți din 31 de state diferite.

 Luând în considerare faptul că au fost analizate diferitele contexte ale țărilor și ale organizațiilor Caritas participante la întâlnire, am decis să ne concentrăm asupra viziunii, misiunilor și a obiectivelor comune.

 

Viziunea noastră

 Valorile Caritas vor fi în permanență în centrul activității noastre. Credem că fiecare tănâr din Europa ar trebui să aibă șansa de a se implica activ în cadrul Caritas. Credem că tinerii au nevoie de oportunități să creeze o lume sustenabilă bazată pe solidaritate și justiție socială. Young Caritas este un program ce urmărește promovarea și participarea tinerilor în cadrul familiei Caritas care, prin urmare, asigură acele valori Caritas ce joacă un rol important în societatea de astăzi și de mâine.

 

Misiunea noastră

 Young Caritas este un program pentru tineri oferindu-le posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate. Noi vom creea un spațiu propice tinerilor din întreaga Europă pentru a fi conectați și a facilita dialogul între ei. Astfel ei se vor simți împuterniciți și stăpâni în acțiunile lor. Vom promova educația socială astfel încât să motivăm tinerii să fie membri responsabili ai societății în vederea acțiunilor comune pentru binele comun. Încurajăm cu tărie toți membrii Caritas Europa pentru a creea oportunități tinerilor astfel încât să fie tot mai implicați în cadrul Caritas.

 

Obiectivele noastre

 Ne angajăm să:

  • Contribuim la misiunea, valorile și la unitatea Caritas
  • Reunim societatea pentru a acționa împreună
  • Creștem gradul de conștientizare asupra temelor sociale și a gândirii sistematice a coerenței
  • Facilităm învățarea și împărtășirea experiențelor prin schimburi multilaterale în rândul tinerilor precum și a ocupării forței de muncă
  • Promovăm voluntariatul în cadrul tinerilor
  • Avem un cuvânt important de spus în Organizațiile Membre Caritas și în interiorul Caritas Europa
  • Avem o întâlnire anuală a tinerilor din Caritas atât pentru staff cât și pentru voluntari
  • Dezvoltăm o strategie a Young Caritas ce va pune în practică viziunea și misiunea noastră.

 

Jeanina Băbuță,

 Responsabil Resurse Umane

 

 

 

 

 

 

Citit 596 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2018 09:44

Calendar

« Aprilie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30