CONCERT CARITABIL DE COLINDE - ȘI BUNICII ÎL AȘTEAPTĂ PE MOȘ CRĂCIUN

17 Decembrie 2018

 

 

Duminică, 16 decembrie 2018, începând cu ora 12:00 la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus a avut loc concertul caritabil de colinde Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun. Recitalul muzical a fost  susținut de un grup de colindători format din angajați și voluntari ai Centrului Diecezan Caritas Iași.

 

Evenimentul a fost prezentat de colega noastră Mihaela Condac, căreia îi mulțumim pentru implicarea la fiecare acțiune organizată. Credincioșii prezenți au putut audia un repertoriu bogat de colinde: Iar e Crăciun (solo Bianca Dogariu), Din cer senin”, Altfel de colind”, Colindul colindelor”, Să mergem toți, Anul nou cu bucurie”, Ninge iar, ninge iar”, Jingle Bells” (solo Adilia Chiriac), Îngerii-n a noastre plaiuri”, La mulți ani cu sănătate”.

 

Ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa Petru Gherghel, Episcop de Iași  și Pr. Egidiu Condac, Director general al Centrului Diecezan Caritas Iași, care ne-au făcut să conștientizăm importanța solidarității față de bunicii singuri ale căror suflete de copii nu au încetat să îl aștepte pe Moș Crăciun.

 

Puternic motivante sunt cuvintele Papei Francisc rostite în Piața San Pietro în anul 2014 cu ocazia Zilei Persoanelor în Vârstă: Bătrânețea, în mod deosebit, este un timp de har, în care Domnul ne reînnoiește chemarea sa: ne cheamă să păstrăm și să transmitem credința, ne cheamă să ne rugăm, în special să mijlocim; ne cheamă să fim aproape de cel care are nevoie… Bătrânii, bunicii au o capacitate de a înțelege situațiile mai dificile: o mare capacitate! Și atunci când se roagă pentru aceste situații, rugăciunea lor este tare, este puternică!”

 

Fondurile colectate (3000 de lei) vor fi utilizate pentru: oferirea de bunuri și cadouri celor 50 de vârstnici singuri imobilizați la pat din cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași și susținerea serviciilor de asistență socială și îngrijire socio-medicală. De asemenea, participanții la concert au oferit pachete cu alimente  care le vor fi foarte utile bătrâneilor pentru masa de Crăciun.

 

Celor 60 de bunici le asigurăm servicii sociale și medicale la domiciliu, îi sprijinim în efectuarea cumpărăturilor și a altor activități zilnice, le oferim suport, consiliere și îi implicăm în diferite activități recreative și de socializare.
 

Aducem mulțumiri deosebite Excelenței Sale Episcop de Iași Petru Gherghel, Părintelui Paroh Petru Sescu, tuturor participanților, membrilor corului nostru dirijat de solista Andreea Miler și tuturor celor care ne-au ajutat să concretizăm cauza noastră. Cu ajutorul acestora, putem oferi un mic suport bunicilor care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor. Acum, în pragul Sărbătorii Naşterii Domnului, ne dorim  să le oferim bucurie, speranță și căldură în suflete, voie bună și momente de bucurie celor încercați de greutățile vieții.

 

 

 

 

 

Citit 754 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2018 11:51

Calendar

« Martie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31