VIZITĂ CARITAS MUNSTER

14 Mai 2019

În perioada 7-11 mai 2019 Centrul Diecezan Caritas Iași a primit vizita unui grup de angajați de la Caritas Munster. Delegația a fost formată din persoane care ocupă funcții de conducere și din persoane care momentan sunt în perioada de formare, în vederea preluării unor poziții de management.

În prima zi colegii din Germania au vizita principale obiective culturale și turistice din Iași. Apoi, au mers la „Don Bosco” din Iași, acolo au avut ocazia să-i cunoască pe cei 30 de copii care beneficiază de serviciile oferite și să afle mai multe informații de la membrii echipei care se îngrijesc de copii. După amiaza a continuat la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, aici au făcut cunoștință  cu o parte din personalul CD Caritas Iași și cu beneficiarii Centrului de Plasament „Sf. Iosif”. Momentul a fost moderat de pr. Egidiu Condac – director CD Caritas Iași și Anca Maftei Păvălucă – director Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

În a doua zi, programul a cuprins o vizită la Școala Gimnazială din Preutești, jud Suceva, unde domnul director Șchiopoia Neculai a prezentat activitățile și spațiile unde se desfățoară Proiectul AMIC Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate (proiect implementat de Centrul Diecezan Caritas Iași în comuna Preutești). Apoi, au vizitat câțiva beneficiari vârstnici din cadrul proiectului.  După prânz oaspeții au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și muzeul satului bucovinean. Vizita în Bucovina s-a încheiat cu întâlnirea de la Centrul de Îngrijire la Domiciliu din Suceava. Aici, personalul CID a prezentat activitatea pe care o desfășoară pentru vârstnicii din muncipiu și din localitățile din împrejurime.

A treia zi a debutat cu vizitarea Catedralei Romano-Catolice „Sfânta Fecioară Maria, Regină” și a Mitropoliei ortodoxe. Programul a continuat cu prezentrea programelor și a proiectelor cu finanțare europeană din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași. La această sesiune au fost prezenți pr. Egidiu Condac - directorul CD Caritas Iași, Mariana Ursan -  director Domeniul Copii, Tineri, Familii, Adriana Ianuș – coordonator executiv Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu, Mihaela Condac – responsabil Departamentul calamități și intervenții în situații de urgență și Jeanina Băbuță – responsabil Departamentul voluntari. După amiaza s-a încheiat cu o activitate interactivă, unde în cadrul a 3 workshop-uri s-au împărtășit experințe și bune practici cu privire la formarea personalului, activitățile aniversare și de voluntariat din cadrul celor două asociații Caritas.

Vizita a avut drept scop cunoașterea activității pe care o desfășoară CD Caritas Iași, împărtășirea experiențelor și a fost o oportunitate dezvoltată în cadrul parteneriatului dintre cele două asociații Caritas din România și Germania.

Citit 506 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 17:40

« Septembrie 2019 »