Ziua Internațională a Familiei

15 Mai 2019

Maica Tereza a spus ,,Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia.” Astăzi, 15 mai este sărbătorită și slăvită Familia. Aceasta este sărbătorită pe întreaga planetă începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituția atât de importantă, numită ,,familie”.

Familia are un rol esențial în asigurarea și îmbunătățirea sănătății copiilor prin suport afectiv, emoțional și material.

Ziua Internațională a Familiei este un moment prin care la nivel internațional, atenția este îndreptată către noțiunea de familie, dar și către probleme care pot să apară în interiorul acesteia.

Pentru aceste probleme, Centrul Diecezan Caritas Iași asigură prin Centrul de Resurse pentru Familii, asistență socială și psihologică, terapii ocupaționale pentru familiile defavorizate aflate în situații de dificultate sau cu un grad de risc crescut de vulnerabilitate socială. Scopul principal al Centrului de Resurse pentru Familii este sprijinirea, orientarea și creșterea calității vieții pentru familiile aflate în dificultate prin desfășurarea unor acțiuni/Terapii cu caracter inovator care vor conduce la dezvoltarea abilităților de viață, creșterea integrării și participării lor la viața econimică și socială.

Și să nu uitam în această zi importantă, că cea mai mare valoare din inima unei familii, este chiar legământul și relația puternică din interiorul său, care îi dă putere acesteia să treacă peste toate problemele împreună! Prin urmare, ultimul nostru scop, ca centru de ajutorare a familiilor este acela de a înnoda legământul slab produs de problemele cu care familia se confruntă, pentru a le reda puterea să treacă cu propriile picioare peste aceasta!

,,Nu îți alegi familia. Aceasta este un dar al lui Dumnezeu pentru tine, așa cum tu ești unul pentru ea” Desmond Tutu

Claudia Ciocan - corordonator/asistent social Centrul de Resurse pentru Familii

Citit 307 ori