„Împreună dăruim zâmbete copiilor!” ediția a II-a

28 Mai 2019

Duminică, 26 mai 2019, ora 19:30, a avut loc a doua ediție a concertului caritabil de muzică sacră „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

A doua ediție a concertului caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!” a avut loc la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași și a fost susținut de Corala „Universitas” aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, coordonator: Gabriela Enășescu, soliști: Alexandru Semeniuc, Ana Karina Carabă, Cristian Marian Ungureanu, dirijor: Lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă.

Au fost interpretate lucrări ale compozitorilor: Ioan D. Chirescu, Gheorghe Mandicevschi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gavriil Musicescu, Anton Bruckner, Thomas Luis de Victoria, Ola Gjeilo, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu, Pavel G. Chesnokov, Pascal Bentoiu, Hans Leo Hassler.

Concertul caritabil a fost organizat de către Centrul Diecezan Caritas Iași și a avut drept scop atragerea de fonduri pentru organizarea unei tabere dedicată copiilor beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”. Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară la munte - o săptămână plină de experiențe noi,  aventuri, jocuri și distracție care să le umple sufletele de bucurie și entuziasm.

Glasurile tinerilor din Corala „Universitas” au răsunat îngerește, sunetele înălțătoare au reușit să scoată lacrimi de emoție mai multor ascultători. Pentru o oră am uitat de lumea materială, de griji sau gânduri pragmatice și am fost acolo, într-un vibrato și un întreg cu sala, corul, participanții, toți uniți de o cauză atât de emoționantă.

,,Am simțit în această seară în Catedrala Romano-Catolică ,,Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași emoția celor care ascultau. Nu e puțin lucru ca armoniile izvorâte din glasurile studenților Coralei ,,Universitas" să ,,atingă" Cerul și să se întoarcă spre cei prezenți, aducându-le bucurie și regăsire.
Principalii ,,vinovați" pentru care am susținut acest concert au fost copiii. Sperăm că am reușit să le aducem ,,zâmbetul" vacanței mult dorite. Cât despre noi, credem că am reușit prin împlinire și drag de oameni.” - Gabriela Enășescu, coordonator ,Corala Universitas.

La finalul concertului, copiii de la „Don Bosco” au oferit cadouri tinerilor coriști și i-au îmbrățișat cu drag, drept mulțumire că vocile acestora și-au pus amprenta asupra copilăriei lor.

Aducem mulțumiri deosebite tinerilor cu glas de înger ai Coralei „Universitas”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași. Suntem onorați și extrem de măguliți că acești artiști altruiști ne-au fost alături în susținerea cauzei noastre. De asemenea, aducem mulțumiri speciale coordonatoarei lor, doamna Gabriela Enășescu și dirijorului - Lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă, care prin dedicare, pasiune și profesionalism, ne-au ajutat să creăm un eveniment memorabil.

Citit 499 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2019 13:43

« Noiembrie 2019 »