Un milion de stele 2019

18 Noiembrie 2019

Duminică, 17 noiembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași a avut loc acțiunea de sensibilizare „Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași.

Acțiunea Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În România, acest eveniment se organizează la nivel naționaldinanul 2009. În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Anul acesta,Un milion de stele a coincis cu Ziua Mondială a Săracilor. Această decizie nu a fost întâmplătoare, fiind două evenimente cu impact deosebit asupra comunității: sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, a celor marginalizați social, singuri sau bolnavi recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția lor socială. În timpul evenimentului, în mod simbolic, s-au aprins lumânări în forma siglei Caritas. Gestul aprinderii unei lumânări înseamnă totodată aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

În cadrul acțiunii, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa Iosif Păuleț, Episcop de Iași, Părintele Paroh Paul Budău, Părintele Egidiu Condac, directorul asociației noastre și doamna prof. univ. Daniela Șoitu. Cuvintele lor ne-au îndemnat să fim solidari cu cei aflați în nevoie.

Aducem mulțumiri deosebite solistelor Andreea Miler și Bianca Dogariu care din nou ne-au încălzit sufletele cu talentul și dăruirea lor. Am avut parte și de bucuria de a-i auzi cântând pe copiii de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco” Iași care ne-au dovedit încă o dată că prin educație, iubire și susținere continuă se dezvoltă încrederea și se clădesc caractere frumoase.

Mulțumim tuturor purtătorilor de lumină, voluntarilor și întregii echipe Caritas, colegei noastre Antonina Dogariu care a moderat evenimentul și nu în ultimul rând,Episcopiei Romano-Catolice de Iași pentru implicare și susținerea permenentă a cauzelor noastre.

La expoziția de obiecte realizate manual de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași și Centrul de Resurse pentru Familii am reușit să colectăm suma de 7050 lei. Fiecare donație va aduce zâmbete copiilor care visează la o copilărie mai bună, familiilor aflate în dificultate sau vârstnicilor singuri afectați de fenomenul sărăcieiși al marginalizării sociale.

Campania de solidaritate față de cei aflați în nevoie s-a organizatîn aceeași zi și înalte 12 parohii din regiunea Moldovei, iar fondurile strânse (10.962 lei) vor fi direcționate către vârstnicii care beneficiază de servicii sociale și socio-medicale în cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu:

-        Iași - Iugani: „Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină”, Hălăucești: „Parohia Nașterea Sfintei Fecioare Maria”, Luncași: „Parohia Sfântul Maximilian Maria Kolbe”, Oțeleni: „Parohia Sfânta Ana”

-        Bacău- Faraoani: „Parohia Sfântul Anton de Padova”,Valea Mare „Parohia SfântulMihail” Pîrgărești: „Parohia SfântulMihail”

-        Neamț- Tămășeni „Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regina”, Săbăoani: „Parohia Sfântul Mihail

-        Suceava -„Parohia Sfântul Ioan Nepomuk”

-        Vaslui -  Huși: „Parohia Sfântul Anton de Padova” și  „Biserica Nașterea Sfintei Fecioare Maria”

Parteneri media: Apollonia Tv, Tele M, Radio Maria, Radio Iași, Viva Fm, Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul de Iași, Iași Fun, Photosmart.

Am reușit să aprindem "Un milion de stele" pentru cei nevoiași.

Mulțumim tuturor!

Citit 397 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2019 09:51