Bilanțul acțiunilor și activităților Centrului Diecezan Caritas Iași din anul 2019

12 Decembrie 2019

Astăzi, 12 decembrie 2019, în Sala Albastră a Centrului de Plasament Sfântul Iosif”, Centrul Diecezan Caritas Iași a celebrat evenimentul de prezentare a realizărilor din anul 2019 și de exprimare a recunoștinței către toți angajații, voluntarii, colaboratorii, finanțatorii și autoritățile publice locale.

S-au retrăit cu bucurie momentele anului 2019, un an propice pentru noi proiecte, un an bogat în activități, dar și în provocări diverse. Într-o atmosferă plină de emoții, dar și destinsă am avut bucuria de a ne revedea cu toții, marea familie Caritas.

În cadrul evenimentului, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor pline de emoție ale Pr. Egidiu Condac – Director General al asociției noastre, care a scos în evidență cele mai importante realizări ale anului care se încheie, cuprinzând în câteva fraze atât acțiunile redate în cadrul unui film retrospectiv cât și câteva nuanțe speciale care au încununat anul 2019, culminând cu vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în România și la Iași.

Revederea activităţilor, sintetizate în cadrul filmului, ne-a făcut pe toţi să ne gândim că fără ajutorul bunului Dumnezeu, fără voluntarii, colaboratorii şi mai ales fără spiritul de credinţă, multe din aceste acţiuni, îndreptate spre binele aproapelui nostru, poate nu s-ar fi înfăptuit.

Momentul a fost marcat, acum, în pragul Sărbătorii Naşterii Domnului, de prezenţa micilor colindători, copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii şi Tineri "Don Bosco" din Iași și de expoziția de obiecte specifice Crăciunului realizate hand-made de echipa Centrului de Resurse pentru Familii; fondurile obținute vor fi utilizate pentru cadouri destinate familiilor aflate în dificultate socială sau economică.

Recunoştinţa noastră merge acum, la sfârşitul anului, spre toţi cei care ne-au ajutat să ne desfăşurăm activităţile, în special spre partenerii din ţară şi din străinătate, finanţatori, angajați, voluntari, preoţii diecezei şi credincioşi.  Toate acțiunile nu ar fi fost posibile fără un adevărat spirit de credință, colaborare și solidaritate față de cei nevoiași.

Ne-am simțit onorați de prezența Excelenței Sale, Iosif Păuleț, care ne-a călcat pragul pentru prima dată în calitate de Episcop al Diecezei de Iași și care ne-a asigurat de toată susținerea.

Cel mai înalt gând de recunoștință merge către Episcopul Emerit al Diecezei Romano-Catolice de Iași, Mons. Petru Gherghel și Episcopul Auxiliar al Diecezei de Iași, Mons. Aurel Percă, recent numit în funcția de Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București pentru tot sprijinul și implicarea în acțiunile noastre de binefacere.

Recunoștința față de cei doi ierarhi, care ne-au fost alături de-a lungul celor aproape 30 de ani de existență Caritas în dieceză, a fost exprimată și în mod solemn prin înmânarea de către directorul asociației, fiecăruia în parte, a unei distincții simbolice care să le amintească mereu de această colaborare.

Mulțumim părintelui Felix Roca pentru moderarea evenimentului și, de asemenea,  tuturor celor care ne-au fost alături: Preoții din Dieceza de Iași, reprezentanți ai congregațiilor, asociațiilor și fundațiilor, reprezentanți ai primăriilor și școlilor partenere din teritoriu.

În anul ce urmează, ne vom continua misiunea cu mai multă energie și sperăm să putem fi alături de cât mai multe persoane aflate în nevoie.

Citit 969 ori

« Septembrie 2020 »