COMUNICAT DE PRESĂ POST EVENIMENT - CONCERT CARITABIL DE COLINDE ȘI BUNICII ÎL AȘTEAPTĂ PE MOȘ CRĂCIUN

16 Decembrie 2019

Duminică, 15 decembrie 2019, la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași a avut loc concertul caritabil de colinde Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun. Recitalul muzical a fost  susținut de un grup de colindători format din angajați și voluntari ai asociației nostre, acompaniați la orgă de prof. Diaconu Ioan, dirijor Andreea Miler, artistă canto clasic.

Evenimentul a fost prezentat de colega noastră Antonina Dogariu, căreia îi mulțumim pentru implicarea la fiecare acțiune organizată. Credincioșii prezenți au putut audia un repertoriu bogat de colinde: Hai deschide inima ta”, Poveste de Crăciun”, E lumină-n miez de noapte.Ce să fie oare, ce s-a întâmplat?”, Dacă-n fiecare zi Crăciunul ar veni”, Praznic luminos, Eu cred în Moș Crăciun”, Colindul colindelor”, La mulți ani cu sănătate”.

Pentru o zi am fost spiridușii Moșului și ne-am îndreptat atenția și iubirea către bunicii singuri, încercați de greutățile vieții. Acum, în prag de Crăciun, am adus zâmbete pe chipurile bătrâneilor, însă, aceștia au nevoie de suport în permanență. Cu ajutorul dumneavostră, putem fi alături de ei și pe viitor, oferindu-le speranță pentru un trai mai bun, căldură în suflete, voie bună și mai multe momente de bucurie.

La finalul concertului, am oferit daruri bunicilor și am petrecut clipe minunate împreună, clipe care i-au făcut să uite pentru o zi de necazurile care le umbresc bătrânețea.

Fondurile colectate (3150 de lei) vor fi utilizate pentru: oferirea de pachete cu alimente și cadouri celor 50 de vârstnici singuri, beneficiari ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași. Celor 50 de bunici le asigurăm servicii sociale și socio-medicale la domiciliu concretizate în: tratamente medicale, supravegherea respectării tratamentului medicamentos, procurarea hranei, efectuarea cumpărăturilor, efectuarea igienei corporale, curățenie și îi implicăm în diferite activități recreative și de socializare.

Aducem mulțumiri deosebite pentru prezență și devotament Episcopului Emerit al Diecezei Romano-Catolice de Iași, Mons. Petru Gherghel, Părintelui Paroh Petru Sescu pentru susținere și găzduire, tuturor participanților, membrilor corului nostru și tuturor celor care ne-au ajutat să concretizăm cauza noastră. Cu ajutorul dumneavostră, putem oferi acum în prag de sărbători, un mic sprijin bunicilor care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor.

Bătrânețea nu este o povară, este un har, așa cum a rostit Papa Francisc în Piața San Pietro în anul 2014 cu ocazia Zilei Persoanelor în Vârstă: Bătrânețea, în mod deosebit, este un timp de har, în care Domnul ne reînnoiește chemarea sa: ne cheamă să păstrăm și să transmitem credința, ne cheamă să ne rugăm, în special să mijlocim; ne cheamă să fim aproape de cel care are nevoie… Bătrânii, bunicii au o capacitate de a înțelege situațiile mai dificile: o mare capacitate! Și atunci când se roagă pentru aceste situații, rugăciunea lor este tare, este puternică!”

Citit 466 ori

« Ianuarie 2020 »