„Să împodobim Crăciunul”

24 Decembrie 2019    2019 a fost un an cu multe provocări pentru beneficarii Centrului de Resurse pentru Familii, însă, datoriă suportului companiilor partenere, al persoanelor fizice, colaboratorilor și voluntarilor care au înțeles importanța implicării sociale, am transformat aceste provocări în realizări frumoase.
    Localități impodobite, case luminate, pomi îmbrăcați în mii de beculețe colorate, sălile mari de teatru găzduiesc colinde, magazinele pline de cumpărători care își pregătesc cadourile pentru copii sau nepoți. Toate acestea fac parte din viața noastră și își au farmecul lor. Crăciunul este sărbătoarea care aduce o bucurie nemărginită în sufletele oamenilor de pretutindeni, de la cei mici la cei mari. Crăciunul ideal poate fi reprezentat printr-un moment în care oamenii se simt cu adevărat apropiați, uniți de o singură dorință, aceea de a se ajuta unii pe alții, sentimentul care domină în jur fiind iubirea. Nu este Crăciun adevărat dacă nu ne gândim și la binele celor mai nevoiași. Apropierea Nașterii Domnului este pentru oameni prilejul de a ajuta și mai mult decât o fac în mod obisnuit.
    Finalul anului 2019 a adus pentru Centrul de Resurse pentru Familii, program integrat în cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii, al Centrului Diecezan Caritas Iași, o nouă ediție a campaniei „Să împodobim Crăciunul”. Campania a plecat de la ideea de a atrage alături de noi voluntarii, sponsorii, oamenii din comunitate și bineînțeles beneficiarii noștri, astfel încât sărbătorile de iarnă să nu reprezinte doar zbucium interior ci și bucuria Nașterii Domnului, un moment de mulțumire și apropiere de semeni, un moment în care familia să se adune în jurul bradului.


    „Moș Crăciun vine la copiii cuminți..” este credința veche care îi responsabilizează pe micuți și îi face să-l aștepte nerăbdători pe bătrânul care în fiecare an le aduce câte ceva sub brad. Sunt însă copii care au fost cuminți, care își ajută părinții la treburile casnice și care merg la școală însă soarta uneori îi uită și îi impinge spre marginalizare și izolare din motive subiective ce țin de cele mai multe ori de lipsurile financiare ale familiei. Moș Crăciun nu îi uită însă nicioadată pe copiii pe care îi iubește atât de mult și anul acesta și-a făcut prezența, lăsând în urmă dulciuri, jocuri, îmbrăcăminte, încălțăminte și nu în ultimul rând zâmbete.
Prin intermediul campaniei am strâns donații ce au constat în alimente neperisabile, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, suma de 1713 de lei donații cu care am reușit să facem pachete pentru familii.
Am pornit astfel pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând atât în sate îndepărtate precum, Ciocârlești, Popricani, Probota, Goloiești, Dancu, Cârlig cât și pe străzile orașului Iași. Voluntarii energici au întâlnit nu doar copii ci și părinți preocupați și îngândurați din cauza lipsurilor materiale, ori bătrâni cu mâini muncite și fețe brăzdate de trecerea anilor, a căror poartă rar s-a deschis pentru a primi vizitatori.
    Ne bucurăm să vă dăm de veste că, alături de oameni frumoși și implicați, am sprijinit prin intermediul campaniei, 26 de familii beneficiare ale Centrului nostru, care au primit pachete cu alimente neperisabile, îmbrăcăminte și încălțăminte dar și copiii acestora, mai exact 46 de suflete mici care s-au bucurat să primească cadouri.     Anul acesta, campania „Să împodobim Crăciunul” a ajuns pentru prima dată și la Centrul de Zi „Prietenia” Pădureni cu jucării și dulciuri pentru 31 de copii. Acest Centru se dedică copiilor din comuna Pădureni, județul Vaslui, copii care provin din familii defavorizate.
 Prin această campanie am reușit să le punem un zâmbet pe buze și să-i ajutăm să facă un pas înainte spre un viitor mai bun. Campania a fost despre fiecare dintre noi, despre modul în care oricine se poate uita în stânga sau în dreapta, în față sau în spate și poate să vadă o familie care a avut nevoie de sprijin de Sărbători. Singuri putem face puțin, dar împreună putem face atât de mult.
Mulțumim cu plecăciune tuturor persoanelor ce au ales să ne sprijine anul acesta, mulțumim celor care au donat sau au achiziționat aranjamente, mulțumim tuturor oamenilor minunați care au răspuns pozitiv apelului nostru din Campania „Să împodobim Crăciunul”.
Mulțumim în mod special companiei WinGravity care prin intermediul unui spiriduș, Alexandru Patrașcu, a donat bunuri materiale și financiare Centrului nostru. De asemenea, mulțumim elevilor de la Școala „Titu Maiorescu”, care, îndrumați de doamnele Cuțic Margareta și Scutaru Carmina au colectat dulciuri, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte. Mulțumim dragi copii pentru această lecție demnă de urmat, părinților și profesorilor pentru implicare.
    Și nu în ultimul rând, mulțumim voluntarilor care și-au dedicat din timpul lor înaintea sărbătorilor de iarnă și au făcut ca această campanie să fie dusă la bun sfârșit.

   


   Citit 1258 ori