Decembrie, o lună de poveste

24 Decembrie 2019

Decembrie o luna plina de magie, bucurii, zambete, vise implinite, activități si culoare. O lună în care dorințele au devenit realitate pentru copiii de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași, dar si o luna in care ne-am apropiat mai mult de cei care un an intreg ne-au vegheat si ne-au sprijinit.

La începutul lunii decembrie ne-am bucurat de vizita Coordonarorului Regional al Proiectului DARE din Viena, proiet care acum intra in cel de-al 3-lea an de implementare. Un proiect indraznet care ne ofera ocazia sa ne dezvoltam, sa cunoastem mai bine modalitati de a lucra cu copiii, tinerii si parintii. Vizita Renatei Preukschat, coordonatorul regional al DARE, a fost un moment de evaluare, planificare dar si de a intelege mai bine ceea ce urmeaza in DARE 3.

Caravana Cadourilor este o activitate ce ne este draga nu numai noua in calitate de parteneri dar mai ales miilor de copii care in prag de sarbatori descopera magia Craciunului intr-o cutie. Anul acesta  a avut loc în perioada 2-4 decembrie  împreună cu  reprezentanţii organizaţiilor germane de caritate „Round Table Deutschland” și „Ladies Circle Deutschland”, care au împărţit cadouri copiilor aflaţi în dificultate din familii social-vulnerabile inclusiv micilor noștri eroi de la Centru.

În data de 5 decembrie am continuat povestea prin Târgul de Crăciun care avut loc la sediul companiei Continental Automotive România,  care de ani  buni ne este alături în realizarea visurilor copiiilor. În cadrul acestui târg au fost vândute obiecte create de copii, voluntari si angajați ai Centrului „Don Bosco” în atelierul „Căsuța cu povești”.

O altă filă din poveste este completată prin participarea angajaților la Cursul de Formare Continuă pentru Specialiști, Curs de Formator, în care am reușit să ne dezvoltăm abilitățile personale și profesionale de muncă, ceea ce ne face să fim mai aproape de sufletele micuților de la Centru.

Dar magia abia a început și o mare sărbătoare a avut loc de Moș Nicolae care a fost darnic cu copiii cuminți dar nu a uitat nici de nuielușe. În a doua parte a zilei, micii noștri prieteni au primit în dar câte un meniu Happy Meal, din partea a două spiridușe.    Oameni importanți și deosebiți fără de care nu ne-am descurca sunt voluntarii, cei pe care îi sărbătorim în cadrul evenimentului anual ,,Gala Voluntarilor”. Șerban Doroftei a fost desemnat Voluntarul anului din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași.

În perioada apropiată a fost desfășurat și Târgul de Voluntariat, în cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care a avut drept scop recrutarea de voluntari pentru noul an.

O altă activitate care ne-a facut să fim aproape de spiridușii noștri de la VEONEER, cei care au participat la compania  „Adoptă o scrisore-realizeaza un vis” a fost să mergem sa-i colindăm în data de 10 decembrie, ca semn de recunoștință pentru efortul depus, pentru faptul că au adoptat o scrisoare și au  crezut în visurile copiilor, făcându-i fericiți.

Anul acesta, serbarea micuților din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași  a avut loc pe data de 14 decembrie, un moment care a încununat realizările micuților de peste an. Copiii, cu ajutorul echipei, au pregătit sceneta pentru momentul mult așteptat în care Moș Crăciun le-a călcat pragul. Tematica de anul acesta a fost călătoria în „Regatul de gheață” cu  mesajul: „Pentru unii oameni merită să te topești”. Un mesaj care dezvăluie dragostea față de aproape indiferent de circumstanțe, puterea inimii dincolo de aparențe, despre puterea iubirii care face minuni. Un aport deosebit pentru copii l-au adus părinții prin prezența lor la serbare dar și oaspeții noștri: spiridușii de la Veoneer, voluntarii si directorii organizației.

Alți fulgi de nea care s-au înșirat pe filele poveștii noastre magice sunt vechii prieteni ai Centrului care vin an de an să colinde copiii și care aduc daruri, studenții de la Asociația Studenților Chimiști Iași, carora le mulțumim că sunt alături de noi anual.

Și pentru că ne apropiem de ultimele pagini ale poveștii magice, dar nu și de sfârșit, copiii au învățat să fie recunoscători celor care îi sprijină zi de zi: pentru prietenii din străinătate au trimis felicitări cu urări de sărbători și mulțumiri, iar pentru partenerii  locali am realizat un eveniment ,,Săptămâna colindelor”, în care micii eroi au mers să vestească Nașterea Domnului, în semn de mulțumire. Astfel, am colindat la dragii noștri prieteni care în ochii copiilor sunt adevărați supereroi, și anume Happy Market, Promoter Group, Imperia Imobiliare, Cronos Consulting SRL.

Astfel, am reușit să  scriem o poveste magica a lunii decembrie, o lună în care toți am simțit la farmecul iernii!

Citit 136 ori

« Ianuarie 2020 »