Duminică, 8 martie 2020 va avea loc Colecta din a doua duminică a Postului Mare

03 Martie 2020

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași vă invită și în acest an, ca în timpul Postului Mare, să vă îndreptați privirea și inima către persoanele în vârstă și spre cei care se găsesc în suferință, către persoanele sprijinite prin Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”.

Colecta din a doua duminică a Postului Mare, 8 martie 2020 este destinată Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi şi reprezintă participarea comunităților la susţinerea activităţii celor nouă centre de îngrijire la domiciliu, care sunt prezente în Dieceza de Iaşi, în cadrul Programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”. În anul 2019, am asistat peste 1200 de beneficiari cu grade diferite de dependenţă, ce suferă din cauza vârstei, a bolilor, a singurătăţii şi a stării materiale precare, iar ajutorul credincioșilor din Dieceza de Iași a fost prețios.

Apelăm așadar la ajutorul părinților parohi pentru a organiza din timp colecta credincioșilor și vă invităm să vă alăturați cauzei și sa oferiți un mic suport bunicilor încercați de greutățile vieții. Colecta va fi virată în contul Asociației Centrul Diecezan Caritas, cont în lei: RO36BRDE240SV08119112400, cod fiscal 4488681, cu specificația:  Colectă bunici.

Sfântul Părinte Papa Francisc în Discursul adresat participanților la primul Congres international de pastorație a bătrânilor cu tema „Bogăția anilor” adresează acest îndemn: „Ieșiți pe străzile din parohiile voastre și mergeți să-i căutați pe bătrânii care trăiesc singuri! Bătrânețea nu este o boală, este un privilegiu! Singurătatea poate să fie o boală, dar cu caritatea, apropierea și întărirea spirituală putem s-o vindecăm.”

Vă dorim un Post binecuvântat, cu multe roade spirituale!

Citit 866 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2020 11:30

« Iulie 2020 »