8 martie alături de bunicii Caritas

10 Martie 2020

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu a organizat cu ocazia zilei de 8 martie, o acțiune care ne-a făcut să ne îndreptăm atenția și iubirea către bunicii singuri, încercați de greutățile vieții.

Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să aducem bucurie și speranță în sufletele vârstnicilor singuri cu grade diferite de dependenţă, ce suferă din cauza bolilor, a singurătăţii şi a stării materiale precare.

Astfel, în perioada premergătoare zilei de 8 Martie, au fost vizitați toți beneficiarii Centrului de Îngrijire la Domiciliu. Bunicii au primit mărțișoare, iar bunicile imobilizate la pat sau la domiciliu s-au bucurat de câte o floare si un mărțișor creat special pentru ele.

Beneficiarii noștri care se pot deplasa, au fost prezenți la o activitate de socializare și interacțiune organizată de personalul Centrului de Îngrijire la Domiciliu. În cadrul activității, am petrecut clipe minunate împreună, clipe care i-au făcut să uite pentru o zi de necazurile care le umbresc bătrânețea.

Ne-am bucurat de prezența doamnei doctor Iulia Vasiliu, fost medic voluntar al asociației noastre. Doamna Vasiliu, deși se află la o vârstă înaintată, preferă să se implice în continuare în activități de voluntariat dedicate vârstnicilor. În cadrul întâlnirii a discutat cu beneficiarii aspect legate de un stil de viață sănătos, a oferit sfaturi de îngrijire medicală, subliniind cât de importantă este mișcarea pentru menținerea capacității de deplasare.

Acţiunea a transmis tuturor celor prezenți căldura primăverii și  sentimentul renaşterii.

Ne bucurăm că am reușit să aducem un strop de fericire pe chipurile bunicilor, care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor.

Dragi bunici, mulțumim că existați.

Citit 653 ori

« August 2020 »