CENTRUL DE ÎNGRIJRIE LA DOMICILIU PÂRGĂREȘTI - Liturghie de mulțumire

11 Martie 2020

Miracolul nu e că noi facem toate astea, ci faptul ca suntem fericiți făcând-o.

Sfânta Tereza de Calcutta

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași aniversează în acest an 30 de ani de activitate. Cu această ocazie se vor desfășura mai multe evenimente. Dorim să mulțumim membrilor comunităților și binefăcătorilor care de-a lungul timpului au sustinuț activitatea de îngrijire la domiciliu. Cu această ocazie, se va celebra Sfânta Liturghie în comunitățile în care sunt prezente centrele de îngrijire la domiciliu.

Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul domeniului pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități este format dintr-o rețea de 9 centre regionale de îngrijire la domiciliu: Faraoani, Huși, Iași, Iugani, Oțeleni, Pârgărești, Roman, Săbăoani, Suceava.

Prin intermediul celor 9 centre, oferim servicii sociale și socio-medicale persoanelor vârstnice, imobilizate la pat sau la domiciliu. Personalul CID format din 60 de angajați, asistă anual peste 1300 de beneficiari cu grade diferite de dependenţă, ce suferă din cauza bolilor, a singurătăţii şi a stării materiale precare.

Dezideratul zilnic al personalului de îngrijire format din medici, asistenți sociali, asistenți medicali, kinetoterapeuți, îngrijitori bătrâni la domiciliu este creșterea calitătii vieții persoanelor asistate prin oferirea de servicii specializate și individualizate, potrivite gradului de dependență și condițiilor socio-economice în care se regăsesc aceștia.

Duminică, 8 martie 2020, la ora 11.00, a avut loc Sfânta Liturghie de mulțumire pentru toate activitățile desfășurate în cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Comuna Pârgârești. Au celebrat părintele Iosif Iacob, director general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și părintele Costel Țăranu, paroh de Satu Nou. Au fost prezenți angajați ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești și reprezentanți ai autorităților publice locale. Am amintit în rugăciune toate persoanele care suferă și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toți aceia care se îngrijesc de cei bolnavi.

Centrul de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești a fost înființat în anul 2010, în cadrul parteneriatului public privat dintre Consiliul Local Pârgărești, Congregația Fiicele Sfântului Francisc de Assisi și Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași.

Echipa CID Pârgărești este formată din:

-       asistent medical coordonator: Paula Strbova (Sora Iana)

-       asistent social: Andreea Scripcaru

-        îngrijitoare bătrâni la domiciliu: Lucia Zakova (Sora Tabita)

Suntem alături de bătrâni, oferind asistență socio-medicală la domiciliu și servicii de îngrijire pentru persoanele imobilizate la pat sau la domiciliu, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții acestora.

În comuna Pârgărești beneficiază de serviciile de îngrijire la domiciliu aproximativ 70 de persoane vârstnice anual. Lunar, în medie sunt vizitați 50 de vârstnici.

Dorim să mulțumim părintelul paroh pentru colaborare și  dumneavoastră, dragi credincioși, pentru că ați răspuns de fiecare dată inițiativelor care s-au defășurat, aici, în comunitate: evenimentul Un milion de stele, colectele care se organizează pentru susținerea activității centrului, acțiunile de strângere de fonduri și bunuri, care se realizează în colaborare cu școlile din comună.

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu sănătate și multe haruri!

Ne bucurăm că autoritățile locale, Consilului Local și d-na primar Iulișca Victoria sunt alături de noi și de persoanelor vârstnice din comună și le mulțumim pentru frumoasa colaborare.

Mulțumim, de asemenea, membrilor echipei de îngrijire la domiciliu, care zi de zi, aduc alinare persoanelor vârstnice. Disponibilitatea, curajul și implicarea lor aduc multe roade și speranță în viața acestor persoane.

Citit 702 ori