Liturghie de mulțumire - Centrul de Îngrijire la Domiciliu Faraoani

19 August 2020

Sâmbătă, 15 august 2020 a avut loc sfânta Liturghie de mulțumire la Valea Mare. Aceasta face parte din evenimentele care au loc pe parcursul acestui an, marcând aniversarea Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași la 30 de ani de activitate.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele Iosif Iacob, director general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și a concelebrat părintele Iosif Dămătăr, paroh al comunității din Valea Mare. Au fost amintite în rugăciune toate persoanele bolnave, toate persoanele care se îngrijesc de cei aflați în suferință și binefăcătorii care susțin activitatea CID în comuna Faraoani.

Centrul de Îngrijire la Domiciliu Faraoani (CID Faraoani) a fost înființat în anul 2017, în cadrul parteneriatului public-privat dintre Consiliul Local Faraoani și Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași. Echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu Faraoani este formată din cinci membri și are în componența ei un coordonator de centru, asistenți medicali, asistent social și îngrijitoare bătrâni la domiciliu.

Pe parcursul acestor ani, în comuna Faraoani, au beneficiat de servicii de îngrijire la domiciliu un număr de 100 de persoane vârstnice. Lunar, în medie sunt vizitați 48 de vârstnici.

Cu această ocazie mulțumim părintelul paroh Iosif Dămătăr care a oferit un spațiu pentru desfășurarea activității centrului de îngrijire la domiciliu din comună și pentru sprijinul necondiționat oferit. Mulțumim tuturor credincioșilor din Valea Mare pentru că au răspuns de fiecare dată inițiativelor care s-au desfășurat în comunitate: evenimentul Un milion de stele, colectele care se organizează pentru susținerea activității centrului, acțiunile de strângere de fonduri și bunuri. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu sănătate și multe haruri!

Un sprijin important pentru înființarea și funcționarea CID Faraoani a fost din partea Consiliului Local Faraoani și a doamnei primar Ciuraru Pal Cristina, cărora le mulțumim pentru frumoasa colaborare. Cu sprijinul lor am reușit să acoperim integral costurile salariale pentru personalul CID Faraoani din 2017 până în prezent.

Mulțumim membrilor echipei de îngrijire la domiciliu, care zi de zi, aduc alinare persoanelor vârstnice. Disponibilitatea, curajul și implicarea lor aduc multe roade și speranță în viața acestor persoane. Mulțumim voluntarilor care pe parcursul acestor ani s-au implicat în activitățile centrului și s-au îngrijit de cei bolnavi.

Patrașc - Negru Ana
Coordonator CID Faraoani