Un milion de stele

09 Noiembrie 2021

 

Duminică, 14 noiembrie 2021, începând cu ora 19:00, după Sfânta Liturghie de la ora 18:00, va avea loc acțiunea „Un milion de stele” organizată de Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași.

Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În timpul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași desfășoară această acțiune din anul 2007. De-a lungul timpului, a avut loc în mai multe locații: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Ansamblul Urbanistic Palas (în zona patinoarului), de câțiva ani organizându-se la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”.

Anul acesta, ziua pe care am ales-o pentru organizarea evenimentului coincide cu Ziua Mondială a Săracilor. Această decizie nu a fost întâmplătoare, fiind  două evenimente cu impact deosebit asupra comunității: sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, a celor marginalizați social, singuri sau bolnavi, mai ales în contextual pandemiei, care lasă un profund sentiment de durere, suferință și neputinţă.

Ziua Mondială a Săracilor a fost stabilită de Papa Francisc în a 33-a Duminică de peste an, prin Scrisoarea Apostolică Misericordia et Misera (2016), fiind sărbătorită prima dată în 2017. Este o acțiune care ne îndeamnă să ne deschidem inimile spre cei aflați în nevoie, mesajul de anul acesta din partea Sfântului Părinte fiind: Pe săraci îi aveţi totdeauna cu voi şi, oricând voiţi, puteţi să le faceţi bine” (Mc 14,7).

Simbolul lumânărilor pe care le vom aprinde duminică în forma siglei Caritas, ca semn al credinței și al speranței ce ne unesc în misiunea pe care o avem, devin darul cel mai frumos și profund pe care îl putem face în aceste timpuri de grea încercare. Lumina candelelor este asociată cu iubirea față de aproape și totodată cu aprinderea unei speranţe pentru o viaţă mai bună.

În cadrul acestui eveniment de suflet, va fi organizat un stand cu obiecte specifice Crăciunului, realizate manual de voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași și Centrul de Resurse pentru Familii. Fiecare donație va aduce zâmbete copiilor și familiilor care se află în diferite forme de dificultate. De asemenea, vom avea parte și de un recital de muzică emoționant susținut de copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași.

 

 

Campania Un milion de stele se desfășoară în această perioadă și în alte localități din regiunea Moldovei: Huși în județul Vaslui, Faraoani, Valea Mare, Satu Nou în județul Bacău, Iugani, Oțeleni, Săbăoani, Butea, Hălăucești în județul Iași, Tămășeni în județul Neamț și în municipiul Suceava,  ca semn de solidaritate pentru vârstnicii din cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu.

Cu prilejul acestui eveniment, suntem chemaţi cu toţii să devenim rază de speranță pentru beneficiarii noștri: copii și bătrâni abandonați sau uitați, familii în situații dificile, persoane descurajate, bolnave sau singure.

Dorim să mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a însoțit și ne-a ajutat pentru a putea oferi mângâiere celor sărmani în cei 31 de ani de activitate a Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Recunoștința noastră se îndreaptă și către dumneavoastră, dragi membri ai comunității, pentru slujirea adusă celor aflați în suferință.

Ne putem exprima solidaritatea față de oamenii aflați în dificultate nu numai simbolic, ci și prin fapte: donații la eveniment sau donații în contul asociației: RO36BRDE240SV08119112400.

Vă așteptăm să aprindem Un milion de stele" pentru cei nevoiași.

 

 

 

 

Citit 362 ori
« Februarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28