Articole filtrate după dată: Marți, 09 Octombrie 2018
10 Octombrie 2018 In Noutati si evenimente

 

Pe parcursul lunii octombrie 2018, Centrul Diecezan Caritas Iași în calitate de Solicitant în colaborare cu partenerii de proiect - Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești, județul Suceava organizează prima campanie „Luna Mediului” - acțiune anuală de plantare copaci în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, județul Suceava.

Campania „Luna Mediului” din cadrul proiectului “AMIC - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate” face parte dintr-o serie de 12 acțiuni de implicare activă și voluntariat (ecologizare, plantare de copaci și manifestări sportive) și are ca scop angrenarea grupului țintă în acțiuni de voluntariat spre rezolvarea problemelor sociale și de mediu cu care se confruntă localitatea lor.

Cu ocazia acestei campanii vom planta un total de 1000 de puieți (Hibiscus și Thuja Golden Globe), locurile vizate pentru acest an fiind școlile incluse în comunitățile marginalizate din cadrul proiectului.

Prima zi de plantare va avea loc vineri, 12 octombrie începând cu ora 11.00 la Școala Arghira și la Școala Gimnazială Preutești urmând ca pe 30 octombrie să demarăm acțiunea la Școala Basarabi, comuna Preutești, județul Suceava. Astfel, alături de elevi, părinți, voluntari și oricine va dori să se implice activ, ne pregătim să îmbinăm utilul cu plăcutul pentru binele comunității Preutești.

 

Obiective campanii mediu și ecologizare:

·      Dezvoltarea  capacității de a relaționa cu mediul, de a identifica problemele cu care se confruntă comunitatea și de a enunța soluții de intervenție în vederea protejării mediului înconjurator;

·      Curățenia și amenajarea spațiului verde din jurul casei, a școlii, a comunității;

·      Educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului, prin implicarea activă în acest program;

·      Părinții să-și învețe copiii să acționeze cu respect față de mediu;

·      Copiii să-și învețe părinții să iubească și să protejeze natura;

·      Crearea unei mişcări locale - puterea exemplului pentru alte localități.

 

De asemenea, prin organizarea acestor campanii  ne propunem dezvoltarea motivației locuitorilor comunei Preutești pentru a cunoaște, ocroti și conserva mediul natural și totodata sensibilizarea actorilor locali cu privire la conceptul de dezvoltare durabilă.

Acțiunile de plantare copaci sunt definite ca evenimente de implicare a comunității, dezvoltate în activități de voluntariat pe durata celor 36 de luni de implementare a proiectului și se vor desfășura în zonele stabilite de către Primaria comunei Preutești.

Vor fi câte 2 acțiuni pe an conform calendarului anual de plantări (toamna şi primăvara) iar pentru fiecare activitate vor fi implicate minim 700 de persoane: membrii ai comunității, angajatori locali, actori locali  reprezentativi, personalul implicat în implementarea proiectului. Aceaste acțiuni de implicare activă a membrilor comunității aparținând tuturor categoriilor sociale, se încadrează în temele  secundare FSE privind inovarea socială.

 

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la: adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pagina de grup Facebook:  Proiect A.M.I.C.

Persoane de contact: Anca Diana Maftei - manager proiect, Mihaela Bălășel-Tomulescu – Responsabil Organizare evenimente  Solicitant, Iulia Sgîian – Responsabil Organizare evenimente Partener 1 Primărie, Doina Vasiliu – Expert Organizare evenimente  Partener 2 Școală.

 

X

Right Click

No right click