Articole filtrate după dată: Duminică, 16 Decembrie 2018
17 Decembrie 2018 In Noutati si evenimente

„S-au împlinit zilele ca Maria să nască
şi l-a născut pe fiul ei, primul născut,
l-a înfăşat şi l-a culcat în iesle,
pentru că nu era loc de găzduire pentru ei.” – Lc 2,6-7

17 Decembrie 2018 In Noutati si evenimente

Joi, 11 noiembrie 2018, începând cu ora 11:00 în Sala Albastră a Centrului de Plasament Sfântul Iosif”, Centrul Diecezan Caritas Iași a celebrat evenimentul de prezentare a realizărilor din anul 2018 și de mulțumiri adresate colaboratorilor, finanțatorilor și autorităților publice locale.

S-au retrăit cu bucurie momentele anului 2018, un an propice pentru noi proiecte, un an bogat în activități, dar și în provocări diverse. Ne-am bucurat de o atmosferă plăcută şi am avut bucuria de a ne revedea cu toții, marea familie Caritas.

În cadrul evenimentului, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor pline de emoție ale Pr. Egidiu Condac - Director Centrul Diecezan Caritas Iași: „Misiunea noastră, de a-i sluji pe cei aflați în nevoie, se învârte în jurul a trei direcții: calitate, dezvoltare, motivare umană și spirituală. Aceste trei dimensiuni au fost în centrul atenției în anul pe care îl încheiem. A sluji pe cei în nevoie este o onoare, așa cum deseori afirma Sfântul Francisc de Sales, dar este și o datorie, după cum spunea Sfânta Tereza de Calcutta”.

Revederea activităţilor, sintetizate într-un scurt film, ne-a făcut pe toţi să ne gândim că fără ajutorul bunului Dumnezeu, fără voluntarii, colaboratorii şi mai ales fără spiritul de credinţă, multe din aceste acţiuni, îndreptate spre binele aproapelui nostru, poate nu s-ar fi înfăptuit.

Momentul a fost marcat, acum, în pragul Sărbătorii Naşterii Domnului, de prezenţa micilor colindători, copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii şi Tineri "Don Bosco" din Iași și de expoziția de obiecte specifice Crăciunului realizate hand-made de beneficiarele Centrului de Plasament “Sfântul Iosif” din Iași și de echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Huși.

Gândul nostru de recunoştinţă merge acum, la sfârşitul anului, spre toţi cei care într-un fel sau altul ne-au ajutat să ne desfăşurăm activităţile, în special spre partenerii din ţară şi din străinătate, finanţatori, angajați, voluntari, preoţii diecezei şi credincioşi.  Toate acțiunile nu ar fi fost posibile fără credință, colaborare și solidaritate față de cei nevoiași.

Mulțumim colegei noastre Mihaela Condac pentru moderarea evenimentului și, de asemenea,  tuturor celor care ne-au fost alături: Excelența Sa Episcopul de Iași Petru Gherghel și Episcopului Auxiliar de Iași Aurel Percă, Doamna Primar  Ciuraru Pal Cristina și Pr. Iosif Dămătăr din localitatea Faraoani, Pr. Vicar al Parohiei Iugani Iacob Andrei, Daniel Ciobotaru (Direcor Executiv Adjunct la Direcția de Asistență Socială, Pr. Iulian Butnaru (Președente Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare), Doamna Rozica Tita (reprezentant al organizației Word Vision România).

În anul ce urmează, ne vom continua misiunea social-caritativă și sperăm să putem fi alături de cât mai multe persoane aflate în nevoie.

 

17 Decembrie 2018 In Noutati si evenimente

 

 

Duminică, 16 decembrie 2018, începând cu ora 12:00 la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus a avut loc concertul caritabil de colinde Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun. Recitalul muzical a fost  susținut de un grup de colindători format din angajați și voluntari ai Centrului Diecezan Caritas Iași.

 

Evenimentul a fost prezentat de colega noastră Mihaela Condac, căreia îi mulțumim pentru implicarea la fiecare acțiune organizată. Credincioșii prezenți au putut audia un repertoriu bogat de colinde: Iar e Crăciun (solo Bianca Dogariu), Din cer senin”, Altfel de colind”, Colindul colindelor”, Să mergem toți, Anul nou cu bucurie”, Ninge iar, ninge iar”, Jingle Bells” (solo Adilia Chiriac), Îngerii-n a noastre plaiuri”, La mulți ani cu sănătate”.

 

Ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa Petru Gherghel, Episcop de Iași  și Pr. Egidiu Condac, Director general al Centrului Diecezan Caritas Iași, care ne-au făcut să conștientizăm importanța solidarității față de bunicii singuri ale căror suflete de copii nu au încetat să îl aștepte pe Moș Crăciun.

 

Puternic motivante sunt cuvintele Papei Francisc rostite în Piața San Pietro în anul 2014 cu ocazia Zilei Persoanelor în Vârstă: Bătrânețea, în mod deosebit, este un timp de har, în care Domnul ne reînnoiește chemarea sa: ne cheamă să păstrăm și să transmitem credința, ne cheamă să ne rugăm, în special să mijlocim; ne cheamă să fim aproape de cel care are nevoie… Bătrânii, bunicii au o capacitate de a înțelege situațiile mai dificile: o mare capacitate! Și atunci când se roagă pentru aceste situații, rugăciunea lor este tare, este puternică!”

 

Fondurile colectate (3000 de lei) vor fi utilizate pentru: oferirea de bunuri și cadouri celor 50 de vârstnici singuri imobilizați la pat din cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași și susținerea serviciilor de asistență socială și îngrijire socio-medicală. De asemenea, participanții la concert au oferit pachete cu alimente  care le vor fi foarte utile bătrâneilor pentru masa de Crăciun.

 

Celor 60 de bunici le asigurăm servicii sociale și medicale la domiciliu, îi sprijinim în efectuarea cumpărăturilor și a altor activități zilnice, le oferim suport, consiliere și îi implicăm în diferite activități recreative și de socializare.
 

Aducem mulțumiri deosebite Excelenței Sale Episcop de Iași Petru Gherghel, Părintelui Paroh Petru Sescu, tuturor participanților, membrilor corului nostru dirijat de solista Andreea Miler și tuturor celor care ne-au ajutat să concretizăm cauza noastră. Cu ajutorul acestora, putem oferi un mic suport bunicilor care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor. Acum, în pragul Sărbătorii Naşterii Domnului, ne dorim  să le oferim bucurie, speranță și căldură în suflete, voie bună și momente de bucurie celor încercați de greutățile vieții.

 

 

 

 

 

Calendar

« Decembrie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31