Articole filtrate după dată: Mai 2019
31 Mai 2019 In Noutati si evenimente

COMUNICAT DE PRESĂ

31.05.2019

 

Proiect A.M.I.C. - Acțiune de plantare copaci la Școala Basarabi din comuna Preutești, Județul Suceava

 

Săptămâna trecută, în comuna Preutești, județul Suceava a avut loc cea de-a doua campanie „Luna Mediului” - acțiune anuală de plantare copaci din cadrul proiectului A.M.I.C. (Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate - cod proiect 115048).

„Luna Mediului” este o iniţiativă de plantare copaci cu mobilizarea comunității pe bază de voluntariat care își propune implicarea societății civile, a instituțiilor publice și a publicului larg în creşterea şi protejarea de naturii. Campania este organizată în fiecare an de implementare a proiectului în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, Județul Suceava de către Centrul Diecezan Caritas Iași în colaborare cu partenerii de proiect  Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești.

28 Mai 2019 In Noutati si evenimente

Duminică, 26 mai 2019, ora 19:30, a avut loc a doua ediție a concertului caritabil de muzică sacră „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

A doua ediție a concertului caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!” a avut loc la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași și a fost susținut de Corala „Universitas” aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, coordonator: Gabriela Enășescu, soliști: Alexandru Semeniuc, Ana Karina Carabă, Cristian Marian Ungureanu, dirijor: Lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă.

Au fost interpretate lucrări ale compozitorilor: Ioan D. Chirescu, Gheorghe Mandicevschi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gavriil Musicescu, Anton Bruckner, Thomas Luis de Victoria, Ola Gjeilo, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu, Pavel G. Chesnokov, Pascal Bentoiu, Hans Leo Hassler.

Concertul caritabil a fost organizat de către Centrul Diecezan Caritas Iași și a avut drept scop atragerea de fonduri pentru organizarea unei tabere dedicată copiilor beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”. Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară la munte - o săptămână plină de experiențe noi,  aventuri, jocuri și distracție care să le umple sufletele de bucurie și entuziasm.

Glasurile tinerilor din Corala „Universitas” au răsunat îngerește, sunetele înălțătoare au reușit să scoată lacrimi de emoție mai multor ascultători. Pentru o oră am uitat de lumea materială, de griji sau gânduri pragmatice și am fost acolo, într-un vibrato și un întreg cu sala, corul, participanții, toți uniți de o cauză atât de emoționantă.

,,Am simțit în această seară în Catedrala Romano-Catolică ,,Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași emoția celor care ascultau. Nu e puțin lucru ca armoniile izvorâte din glasurile studenților Coralei ,,Universitas" să ,,atingă" Cerul și să se întoarcă spre cei prezenți, aducându-le bucurie și regăsire. 
Principalii ,,vinovați" pentru care am susținut acest concert au fost copiii. Sperăm că am reușit să le aducem ,,zâmbetul" vacanței mult dorite. Cât despre noi, credem că am reușit prin împlinire și drag de oameni.” - Gabriela Enășescu, coordonator ,Corala Universitas.

La finalul concertului, copiii de la „Don Bosco” au oferit cadouri tinerilor coriști și i-au îmbrățișat cu drag, drept mulțumire că vocile acestora și-au pus amprenta asupra copilăriei lor.

Aducem mulțumiri deosebite tinerilor cu glas de înger ai Coralei „Universitas”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași. Suntem onorați și extrem de măguliți că acești artiști altruiști ne-au fost alături în susținerea cauzei noastre. De asemenea, aducem mulțumiri speciale coordonatoarei lor, doamna Gabriela Enășescu și dirijorului - Lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă, care prin dedicare, pasiune și profesionalism, ne-au ajutat să creăm un eveniment memorabil.

 

23 Mai 2019 In Noutati si evenimente


Duminică, 26 mai 2019 începând cu ora 19.30 la
Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Iași, va avea loc a doua ediție a concertul caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

 Avem plăcerea de a anunța startul celei de-a doua ediții a concertului caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”, eveniment născut din dorința de a conștientiza că împreună putem contribui la dezvoltarea comunității noastre prin implicare activă în actele de caritate.

21 Mai 2019 In Noutati si evenimente

Ca urmare a interesului continuu asupra eficientizării furnizării de servicii sociale, în perioada 16-17 mai 2019, trei reprezentanți ai Centrului Diecezan Caritas Iasi au fost prezenți la București, la conferința internațională „Investind în servicii sociale, investim în oameni”. Această întâlnire a adus la aceeași masă de discuții specialiști din mediul public și privat, din mai multe țări din Europa, discuțiile fiind moderate de reprezentanți ai Asociației Europene a Furnizorilor de Servicii Sociale destinate persoanelor cu Dizabilități (EASPD).