(0 voturi)

Centrul de Plasament Sfântul Iosif” este un program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași menit să vină în sprijinul copiilor și tinerilor proveniţi din familii cu situaţii sociale deosebit de dificile.În prezent, 12 tinere adolescente beneficiare,cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani,găsesc în cadrul centrului o comunitate de viaţă şi de iubire, o altfel de familie care le oferă un sentiment de siguranţă şi încredere.

(0 voturi)

„Perioada de izolare socială m-a făcut să fiu mai bună, să mă apropii mai mult de colegele din centru.”, „În izolare am pus în practică respectul...”, „Mă simt inspirată de activitățile desfășurate în ultima perioadă.” așa încep discuțiile cu unele dintre beneficiarele Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, căutând în permanență să fim la nivelul așteptărilor copiilor și tinerilor care fac parte din cadrul proiectului.

(1 Vot)

Sâmbătă, 28.03.2015, ora 18:00,  trupa de teatru a Centrului de Plasament "Sf. Iosif" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași a  pus în scenă piesa intitulată „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel.
Spectacolul face parte din Proiectul de educație prin teatru „Dă mai departe!”, proiect  derulat în parteneriat cu Facultatea de Teatru și cu sprijin financiar  acordat de către Asociația Renovabis Germania.
Evenimentul a avut loc  în Sala „Studio” din cadrul Universității de Arte „George
Enescu” Iași - Facultatea de Teatru.

(4 voturi)

Zilele petrecute la Timişul de Sus au fost foarte frumoase. Pentru patru zile am fugit de Iaşi ca să ne recreem şi să respirăm un aer curat. Când am plecat din Iaşi era o căldură sufocantă, dar când am coborât din maşină în Timişul de Sus am început să tremurăm de frig; era foarte mare diferenţa de temperatură. A doua zi ne-am trezit de dimineaţă, pregătite mai mult sau mai puţin de o drumeţie pe munte. După micul dejun am plecat spre Poiana „Trei Brazi” şi „Cheile Râşnoavei”. Am început dimineaţa cu paşi mărunţi pe munte; am obosit repede nefiind obişnuite cu muntele dar nu ne-am lăsat învinse. Marcelina şi Ana, cele mai mici dintre noi, erau cercetaşii grupului, mergeau puţin înainte şi se uitau după semnele specifice traseului nostru; au fost pline de viaţă în această drumeţie.

« Noiembrie 2020 »