Vacanță împletită cu bucuria dezvoltării pentru beneficiarele din cadrul Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”

08 Februarie 2021

Vacanța dintre semestre a fost plină de surprize pentru tinerele beneficiare ale Centrului de Plasament „Sf. Iosif”. În perioada vacanței intersemestriale, fetele au participat la ateliere de creație handmade, muzică, dans, spiritualitate, activități culturale în aer liber, ș.a. Prin aceste workshop-uri, participanții au putut descoperi activități interactive, jocuri, locuri, precum și timp petrecut în comuniune. Mai exact, participanții au confecționat cu sprijinul voluntarilor, mărțișoare, felicitări, obiecte specifice perioadei de primăvară. Aceste activități au fost împletite cu voie bună, rugăciune și coeziune a echipei. De asemenea, s-au realizat ateliere de discuție pe următoarele teme: „Managerierea timpului”; „Gestionarea eficientă a bugetului personal”; „Ghiozdanul cu abilități de viață independentă”.

Printre aceste workshop-uri dinamice, s-a adăugat și dezvoltarea culturii generale printr-o vizită la Palatul Culturii din Iași, unde beneficiarele au avut ocazia să viziteze: Ceasul din Turn, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Moldovei. Fetele au fost încântate de vizita culturală, adresând întrebări, manifestând curiozități.

În perioada vacanței, beneficiarele au avut ocazia să-și dezvolte abilități de lucru manual, să-și consolideze cultura generală, să creeze relații și să petreactă timp frumos în compania personalului și a voluntarilor.

Cu mare emoție, vacanța s-a încheiat printr-o masa rotundă organizată în oraș, unde tinerele au sărbătorit încheierea vacanței și a activităților didactice din cadrul semestrului întâi.

Loredana Florentina Bozariu
Coordonator/asistent social Centrul de Plasament „Sfântul