Dacă aș fi... ce-aș fi?

16 Decembrie 2022

 Miercuri, 30.11.2022, începând cu ora 12:00, am ales să aducem din nou în același loc, familiile beneficiare ale Centrului de Resurse pentru Familii, prin organizarea unui antrenant grup de suport, alegând o temă de discuție aparent accesibilă despre importanța cuvintelor în viața omului, însă care a adus cu sine trăiri puternice, stări și sentimente diferite.

Ne-am dorit să realizăm o activitate dedicată părinților și copiilor în cadrul căreia  să schimbăm nu doar păreri, impresii și amintiri, ci și energie și entuziasm în cadrul jocurilor mai mult sau mai puțin cunoscute de participanți.

Tema deloc întâmplătoare, s-a dovedit a fi baza unei ample dezbateri despre sentimente, gânduri și stările fiecărui participant în parte în anumite situații. Fie că vorbim despre fericire, împlinire, liniște sufletească, dispute contradictorii, toate acestea ne completează pe noi ca oameni, aducând un aport la modalitatea în care ne conturăm relațiile cu cei ce ne înconjoară. În spatele unor momente triste sau fericite stă mereu ascunsă dorința de a spune ceva.

Se spune că gândurile au ca punct de plecare vorbele pe care le folosim în mod obișnuit. Dacă afirmațiile noastre sunt lipsite de putere și orientate mai mult către ceea nu ne convine în viața noastră, nu e de mirare că lucrurile nu merg chiar așa bine. Suntem „zei ai destinului nostru” prin faptul că avem capacitatea să ne croim vieți. Tot mai mulți autori subliniează puterea „magică” a cuvintelor pe care omul le folosește. În realitate, vorbele sunt adevărate sugestii. Dacă ni le spunem singuri, cuvintele devin autosugestie.

Timp de două ore, am reușit împreună să aducem zâmbete, să comunicăm, să uităm pentru câteva clipe de probleme. Viața e frumoasă, în ciuda tutudor dificultăților pe care ni le-a pregătit. Viața noastră e un miracol și nimeni nu trebuie să uite asta în niciun moment.

 

Mihăilă Claudia-Maria – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

 

 

 

 

Citit 139 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2022 10:39
« Martie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31