Să împodobim Crăciunul!

23 Decembrie 2022

 Crăciunul este o stare, Crăciunul este atmosferă, Crăciunul este despre iubire și bucurie. Crăciunul este despre oamenii din viețile noastre. Crăciunul este despre empatie.

Cu alte cuvinte, cele mai frumoase podoabe în care ne putem înveșmânta casele de Crăciun sunt oamenii care ne vor trece pragul, îmbrățișările care vor face să se aprindă focul inimilor noastre, cuvintele frumoase de recunoștință, pe care le vom dărui din belșug celor apropiați nouă, din familie, prieteni sau colegi. Și să nu-i uităm și pe toți cei care nu au pe nimeni apropiat, alături de care să petreacă această sfântă sărbătoare. Pentru unii, sărbătorile reprezintă zbucium interior, dificultăți de ordin material și financiar. Tot ceea ce au visat copiii acestor familii a fost ca măcar de Crăciun să se bucure de o viață fără lipsuri și fără suferințe.

Pentru familiile Centrului de Resurse pentru Familii, Crăciunul este cu atât mai apăsător și fiecare zi reprezintă o luptă cu viața, luptă care este dusă însă cu speranța că mâine va fi mai bine! Ținând cont de faptul că luna Decembrie este considerată luna cadourilor, Centrul de Resurse pentru Familii a lansat și în acest an campania „Să Împodobim Crăciunul” celor mai puțin norocoși spre care am reușit să ne îndreptăm atenția. Ca în fiecare an, am ajuns acolo unde nevoia este mare, iar dorințele copiilor care ne așteptau au fost îndeplinite.

Prin intermediul campaniei am strâns donații ce au constat în alimente neperisabile, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte. Părinții împreună cu copiii de la Asociația Maniera Pentru Toți, s-au alăturat anul acesta cu scopul nobil de a oferi 60 de cadouri copiilor aflați în dificultate cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

 Ne bucurăm să vă dăm de veste că, alături de oameni frumoși și implicați, am sprijinit prin intermediul campaniei, 40 de familii beneficiare ale centrului nostru, care au primit pachete cu alimente neperisabile, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și copiii acestora, mai exact 90 de suflete mici care s-au bucurat să primească cadouri și dulciuri. Am reușit să ajungem pe ulițele comunelor din jurul Iașului, atât în sate îndepărtate precum, Scânteia, Sculeni, Popricani, Probota, Goloiești, Cârlig, Cucuteni, cât și pe străzile orașului Iași. Prin această campanie am reușit să le punem un zâmbet pe buze și să-i ajutăm să facă un pas înainte spre un viitor mai bun. Am rămas uimiți de simplitatea și modestia cu care cei mici se bucurau de o simplă pereche de ghete sau de o căciulă numai bună pentru zilele friguroase. Singuri putem face puțin, dar împreună putem face atât de mult.

 

Mulțumim cu plecăciune tuturor persoanelor ce au ales să ne sprijine anul acesta, mulțumim celor care au donat, mulțumim tuturor oamenilor minunați care au răspuns pozitiv apelului nostru. Mulțumim în mod special Asociației Maniera Pentru Toți și organizației germane de caritate Christmas gift Konvoi.

De asemenea, vă mulțumim, dragi voluntari pentru toate lucrurile minunate pe care le faceți, pentru toată energia cu care ne încărcați, pentru toată implicarea și dăruirea fără de care această campanie nu ar fi avut succes.

                 

Spiritul Crăciunului ne învață să fim mai buni, mai darnici și mai toleranți cu toţi cei din jur, fără a ţine cont de diferenţe de vârstă, statut social, naţionalitate, provenienţă etc.

 

 Să fiți liniștiți de Sărbători!!     

 

Claudia Mihăilă-Asistent social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

 

Citit 231 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2022 11:34
« Iunie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30