Primăvara – rază de lumină și noi începuturi pentru C.R.F.

 

Începutul anului a adus o schimbare de personal pentru beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Astfel, beneficiarii au fost provocați să realizeze o retrospectivă pentru anii ce tocmai au trecut, pentru asistentul social care le-a fost alături, bifând astfel reușite și nereușite, trasând totodată obiective clare și realizabile pe viitor pentru noul asistent social.  

Am considerat importantă realizarea unei întâlniri de rămas bun pentru a avea în vedere următoarele schimbări ce vor avea loc în perioada următoare. Au trecut 4 ani în care s-au realizat planuri demne de luat în considerare, dar totodată au existat și perioade dificile, uneori simțind că oricâte încercări am face, tot nu reușim să schimbăm lumea.

Pe lângă activitatea de retrospectivă a anilor ce au trecut, doamnele beneficiare au avut parte de o surpriză cu ocazia Zilei de 8 Martie.

Ne-am bucurat să observăm că am reușit din nou să aducem într-un singur loc oameni cu suflet frumos și dorință de implicare, astfel încât, într-o atmosferă caldă și liniștită, să încheiem ziua cu tort, o floare, dar și cel mai de preț, zâmbetul! Beneficiarii de la Centrul de Resurse pentru Familii au avut ocazia să zâmbească și anul acesta indiferent de situația de criză prin care trecem. Sunt multe metode prin care putem aduce zâmbete în rândul celor care au nevoie, iar această zi a fost un motiv în plus să ne bucurăm și să trăim momente frumoase împreună. Beneficiarii noștri ne demonstrează în fiecare zi că fericirea adevărată se află în gesturi mici. Interacțiunea participanților a fost cu atât mai interesantă cu cât am discutat despre cum și-a petrecut fiecare ziua de 8 martie, cum s-au simțit în această zi, de ce avem neapărat nevoie de o zi internațională a femeii pentru a putea fi valorificate și admirate de către familiile noastre.

„Să apreciem că suntem aici, să schimbăm gândirea noastră, să le zâmbim oamenilor și atunci și ei se vor comporta la fel cu noi” ne-a transmis la finalul întâlnirii una din doamnele beneficiare ale centrului, persoană cu nenumărate experiențe de viață.

La finalul întâlnirii, beneficiarii au avut parte de un târg de bunuri cu îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă, jucării, rechizite, dar și alimente neperisabile. Mulțumim celor care au contribuit și au donat materiale ajutând la îmbunătățirea nivelului de trai al beneficiarilor Centrului de Resurse pentru Familii.

 

Dragă femeie, meriți să fii iubită!

 

Claudia Maria Mihăilă – Asistent social/ Coordonator C.R.F.

 

Citit 380 ori
Mai multe din această categorie:
« Iunie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30