09 Martie 2023
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să aducem un omagiu celor ce simbolizează începutul vieții și creația divină - mamele. Mamele sunt cele mai iubite ființe de pe pământ, sunt cele care poartă o dragoste necondiționată pentru pruncii lor, sunt primăveri însorite, tandre, curajoase, răbdătoare.

01 Martie 2023
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare an, mărțișorul vestește sosirea primăverii, reîntoarcerea la viață, prin trimitere la credinţă, unitate, iubire pentru semeni.

23 Decembrie 2022
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 Cel mai iubit și îndrăgit eveniment al copiilor, dar nu numai al lor, este Sărbătoarea Crăciunului! În această perioadă, cu toții trăim cele mai profunde și sincere emoții; magia acestei sărbători ne transpune într-o lume de poveste care ne ajută să descoperim adevărata bucurie a Nașterii Pruncușorului Isus. Exact într-o astfel de atmosferă specială ne-au introdus micii artiști din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din Iași. Entuziasmul lor, decorul colorat, costumele creative, au făcut ca invitații de onoare, părinții, bunicii, frații beneficiarilor să se bucure de un spectacol excepțional pregătit de cei mici. Cu mari emoții aceștia și-au interpretat rolurile ca adevărați profesioniști de teatru, îndrumați fiind de cei ce îi înconjoară cu dragoste în cadrul Centrului. Au prezentat nu orice fel de poveste, ci una foarte adevărată, amintită la fiecare sărbătoare a Crăciunului! Vreți să cunoașteți povestea noastră șiaflați personajul principal? Ei, bine, piesa de teatru din acest an l-a avut drept  protagonist pe însuși Pinocchio, iar invitații au fost provocați să descopere taina Crăciunului împreună cu el. Dorința lui cea mare a fost aceea de a deveni un băiețel adevărat, să trăiască bucuria Crăciunului și să-l cunoască pe Cel ce oferă iubire, pace, curaj, înțelepciune, lumină, speranță! Și-a dorit să afle adevărata taina a acestei sărbători! Credeți că a reușit s-o găsească? ... În cadrul scenetei, el a parcurs un drum anevoios pentru a ajunge la descoperirea adevărului întâlnindu-se, astfel, cu diverse personaje: Elsa, Olaf, Omul de Tinichea, Păița, Leul fricos, Zven, o familie pregătindu-se de sărbătoare, Moș Crăciun, Zâna Albastră. În cele din urmă ajunge, la locul mult dorit, în grota din Betleem, unde întâlnește Sf. Familie, iar Pruncușorul produce minunea, oferindu-i darul cel mai prețios, viața unui băiețel adevărat! Este cel mai fericit deoarece a descoperit, în cele din urmă, misterul Crăciunului întâlnindu-L pe plăpândul Pruncușor! În acest mod, s-a încheiat sceneta prezentată de copilașii Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din Iași, care au înțeles că nu lucrurile materiale ne aduc fericire de Crăciun, ci însuși Pruncușorul este Fericirea spre care trebuie să ne îndreptăm.

16 Noiembrie 2022
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

,,Arta dăruiește aripi. Fiecare copil este un artist.”
Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din Iași, serviciu social din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas, a organizat un concurs excepțional de creație pentru grupul de beneficiari. În atelierul magic plin de culoare, micii artiști au dat dovadă de multă creativitate, inspirație, implicare, interes și răbdare transformând, astfel, gândurile și trăirile lor în mici capodopere de artă.

« Martie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31