Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 

Duminică, 19 martie 2023, a avut loc Sfânta Liturghie de mulțumire la Iugani care a fost celebrată de părintele Iosif Iacob, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Au fost amintite în rugăciune toate persoanele bolnave, toate persoanele care se îngrijesc de cei aflați în suferință și binefăcătorii care susțin activitatea centrului de îngrijire la domiciliu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 Marți, 10 ianuarie 2023, în Sala Albastră a Casei de tip familial Sfântul Iosif, membrii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași au participat la un eveniment care a constat în celebrarea realizărilor din anul 2022 și conturarea perspectivei pentru anul ce tocmai a început.

30 Decembrie 2022
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru cei mai mulţi dintre noi, Sărbătoarea Crăciunului este celebrarea luminii şi a păcii, este trăirea vie a Naşterii Mântuitorului care ne deschide un viitor de speranţă, credinţă și bucurii.

Din nefericire, pentru majoritatea vârstnicilor, beneficiari ai Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, perioada sărbătorilor este foarte copleșitoare, fiind momentele când resimt mai mult ca oricând singurătatea, apăsarea și neajunsurile materiale.

Angajații centrelor regionale de Îngrijire la Domiciliu împreună cu oamenii de bine au adus un strop de speranță și bucurie în viața vârstnicilor prin organizarea de evenimente sau prin vizite la domiciliul acestora, prin care au fost emoționați de urările transmise, colindele recitate, darurile și pachetele cu alimente primite. Am fost aproape de 1200 de vârstnici din peste 30 de localități din regiunea Moldovei, printre care: Faraoani, Pârgărești, Huși, Berezeni, Dodești, Hălăucești, Iași, Tansa, Iugani, Mircești, Oțeleni, Roman, Buruienești, Buhonca, Rotunda, Sagna, Tămășeni, Adjudeni, Săbăoani, Suceava.

În această perioadă, am învăţat să fim mai binevoitori, mai darnici, mai înţelegători, să recunoaştem în fiecare om imaginea lui Dumnezeu, făptura ce merită înainte de toate preţuire, respect şi iubire.

Crăciunul ne-a chemat să ne bucurăm cu toţii, să trăim împreună harul credinţei şi al iubirii de oameni, să-l lăudăm şi să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul Mântuirii.

Cu acest prilej, le mulțumim seniorilor noștri și să le arătăm recunoștința și respectul pentru înțelepciunea de care au dat dovadă de-a lungul anilor, pentru că ne-au oferit povești de viață cu care să ne hrănim sufletul și pentru că zilnic ne învață să apreciem viața în toată complexitatea și frumusețea ei.

Mulțumim cu plecăciune tuturor celor care au depus eforturi mari pentru ca persoanele vârstnice asistate să aibă parte de clipe de fericire și emoție în suflete. Cu bucurie, dragoste creştină şi nădejde, vă purtăm în rugăciunile noastre şi ne dorim ca Domnul să vă dăruiască împlinire şi bucurie sfântă! Vă mulțumim pentru sufletul și interesul cu care ați venit în sprijinul acestor acțiuni !

 

 

  

11 Octombrie 2022
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 06-09 octombrie 2022, angajații Centrelor de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, au avut ocazia de a petrece cateva zile de formare și cunoaștere, la Bușteni.

« Martie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31