8 Martie 2020 – CID Iugani - Vizite la beneficiarii vârstnici ai proiectului „CARE – Cooperare și asistență. Respect și egalitate!”

Bucuria este raza de soare din viața fiecărui om indiferent de situația în care se găsește. La început de Martie echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iugani a încercat să aducă o rază de bucurie în casele și sufletele beneficiarilor vârstnici. Împreună cu beneficiarii am putut experimenta și noi bucuria vieții, fiind acei mici vestitori ai primăverii ducând un mic semn de prețuire și respect. Recunoștința noastră este față de bunul Dumnezeu că ne-a dat harul de a putea să le ducem cu o floare și pe El în viața și casele celor care au mai multă nevoie .

După exemplul Papei Francisc care a ținut să le transmită un mesaj femeilor din întreaga lume, cu ocazia Zilei Internationale a Femeii și care a atras atenția, la Vatican, că „o lume în care femeile sunt marginalizate este o lume sterilă”, menționând totodată că ziua de 8 Martie este o bună ocazie „de a sublinia importanța femeilor”.

„Femeile nu numai că sunt cele care dau naștere vieții (…), ci au capacitatea de a înțelege lumea cu alți ochi și de a simți lucrurile cu un suflet mai creator, mai tandru și cu mai multă răbdare”, a afirmat Suveranul Pontif cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

Atunci când ne simțim nesiguri, când ne este frică și nu avem lângă noi ajutor de nădejde, când ne este foame, când ne este frig, când simțim nevoia ca cineva să ne îngrijească rănile sufletești și trupești, când avem nevoie de ocrotire și de iubire, când suntem singuri… vrem ca lângă noi să fie o rază de soare.

O primăvara frumoasă și binecuvântată tuturor!

Asistent social,

Ciobanu Petronela