Campania Întoarce-ți privirea spre casă!

18 Februarie 2021

În perioada 1 decembrie 2020 - 31 ianuarie 2021 s-a desfășurat campania

Întoarce-ți privirea spre casă! destinată programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu” din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași

Campania Întoarce-ți privirea spre casă! a fost organizată pentru a sprijini Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu” din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi şi a reprezentat participarea credincioşilor la susţinerea activităţii centrelor regionale de îngrijire la domiciliu care funcţionează în Dieceza de Iaşi. Mulți oameni de bine din diaspora ni s-au alăturat pentru a oferi un sprijin bătrânilor aflați în suferință. În anul 2020 am oferit servicii medicale și sociale unui număr de peste 1200 de vârstnici din aproximativ 30 de localități din regiunea Moldovei.

Trăim vremuri de grea încercare. Pandemia din ultimele luni și-a pus amprenta asupra vieților noastre, cu atât mai mult efectele acesteia le resimt cei bătrâni și bolnavi, izolați în casele lor. În această perioadă, am învățat să fim mai binevoitori, mai darnici, mai înțelegători, să recunoaștem în fiecare om imaginea lui Dumnezeu, făptura ce merită înainte de toate prețuire, respect şi iubire.

Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu” se adresează persoanelor vârstnice ce suferă din cauza bolilor, a singurătății și a stării materiale precare. Prin intermediul programului, bunicii și bunicele beneficiază de îngrijire medicală specializată la domiciliu, servicii de asistență socială, sprijin în efectuarea activităților de zi cu zi.

Dorim să mulțumim tuturor părinților parohi și oamenilor de bine pentru colaborarea și disponibilitatea manifestată în cadrul acestei campanii. Ați adus o rază de lumină și speranță pe chipul celor vârstnici, ați răspuns mesajului și invitației lui Cristos „……mie mi-ați făcut” (…). Ați fost în acest fel prezenți „acasă” prin acea privire care oferă sprijin celor simpli și în nevoie, celor singuri și abandonați, celor care aşteaptă un zâmbet, o mângâiere, un cuvânt și un braţ pe care să se sprijine.

Solidaritatea ne unește și pentru aceasta trebuie să continuăm să parcurgem acest drum împreună, pentru a fi alături de cei aflați în nevoie.

Cu speranța de a împărtăși noi experiențe de solidaritate, vă dorim multe binecuvântări de la Domnul!

Citit 181 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 10:00

« Aprilie 2021 »